Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) će u toku maja i juna 2022. godine, uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), realizovati projekat "Mlade žene preduzetnice". U sklopu projekta, za mlade nezaposlene žene biće organizovan program edukacije namijenjen sticanju znanja i vještina u oblasti preduzetništva.

Ova aktivnost se sprovodi kroz projekat „Aktiviraj! Integrisana socijalna zaštita i zapošljavanje u cilju ubrzavanja napretka za mlade ljude u Crnoj Gori” koji finansira Zajednički fond Ujedinjenih Nacija za održivi razvoj (Joint SDG Fund).

U skladu sa planiranim aktivnostima, UPCG će za nezaposlene mlade žene organizovati tri ciklusa obuke, po ILO trening paketu “GET Ahead”. Obuke u trajanju od po pet dana biće održane u Podgorici, Kotoru i Nikšiću - za ograničen broj polaznica.

Nakon završetka edukacije iz oblasti preduzetništva, trenerice UPCG će najuspješnijim polaznicama obuke pružiti i savjetodavnu podršku, a time im pomoći da lakše prevladaju izazove s kojima se mogu suočiti u početnoj fazi poslovanja.

Detaljne informacije o programu obuka "Mlade žene preduzetnice" (ciljna grupa, prijava učešća, lokacija i datum održavanja obuka…) dostupne su OVDJE, kao i na društvenim mrežama UPCG (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn).