Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME), kao jedino nacionalno tijelo za standardizaciju, ove godine obilježava jubilarnih 15 godina rada. Na svečanosti organizovanoj tim povodom, direktor Instituta Zoran Glomazić podsjetio je na značaj standardizacije i, između ostalog, istakao: “Bez primjene standarda nema evropskih integracija. Mi smo u prethodnom periodu ostvarili značajna dostignuća. Tako je do sada usvojeno preko 24.000 standarda."

Predsjednicima Tehničkih komiteta ISME-a, među kojima je i predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Zvezdana Oluić, direktor ISME-a je uručio zahvalnice za predan rad i doprinos razvoju crnogorske standardizacije.

Tako su zahvalnice dobili profesori fakulteta, odnosno predstavnici privrednih društava i asocijacija: Danilo Nikolić, Miloš Knežević, Vesna Ukropina, Nebojša Ivanović, Mladen Perazić, Zvezdana Oluić iz UPCG, Darko Bajić, Radmila Simović Grbić, Dejan Jančić, Silvana Đurašević, Radoje Vujadinović, Snežana Šćepanović, Nataša Žugić, Goran Đalović, Adnan Čirgić. Od zaposlenih u ISME, zahvalnice su dobile Rada Janjić i Danijela Bojanić.

Na svečanosti ISME-a prisutnima su se obratile i Jasna Vujović, generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, kao i Tatjana Bojanić, direktorica Instituta za standardizaciju Srbije.

ISME je punopravni član ISO-a, a aplicirao je i za punopravno članstvo u evropskim tijelima za standardizaciu CEN i CENELEC.