Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u partnerstvu sa Skupštinom Glavnog grada Podgorica i Međunarodnom organizacijom rada (ILO), organizuje konferenciju "Žene u menadžmentu - snaga promjena i ekonomskog napretka".

Konferencija će biti održana u utorak, 26. marta 2024. godine, s početkom u 12 sati, u zgradi Skupštine Glavnog grada (Multimedijalna sala, 2. sprat).

Događaj ima za cilj da promocijom uspješnih poslovnih žena u Crnoj Gori dodatno ukaže na ulogu, snagu i potencijal ženskog liderstva, kao i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja. Namjera organizatora je da pruže doprinos postizanju ciljeva održivog razvoja i izgradnji demokratskog društva koje podstiče ekonomsko osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost, a vodi ravnomjernoj zastupljenosti žena i muškaraca na ključnim menadžerskim funkcijama - u svim segmentima društva.

Konferenciju čine dvije cjeline – radni i svečani dio. Radni dio otvaramo uvodnim izlaganjem, nakon kojeg slijedi panel diskusija na temu „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Stanje i perspektive“. U okviru svečanog dijela biće upriličena ceremonija dodjele nagrada UPCG “NAJ menadžerke u Crnoj Gori” za 2023. godinu (u kategorijama: Privreda, Javni sektor, Civilni sektor, Mediji). To je prilika da svi zajedno proslavimo uspjehe izabranih laureatkinja, a zatim i obilježimo petu godišnjicu od pokretanja inicijative kroz koju je nagrade UPCG dobilo 50 poslovnih žena, svojevrsnih ambasadorki sadašnjih i budućih liderki u Crnoj Gori.

Agenda konferencije je u prilogu.

Pozivamo članove/ice UPCG da prisustvuju navedenoj konferenciji.

Potvrdu učešća treba poslati do petka, 22. marta (do 15h) na email adresu UPCG: office@poslodavci.org