Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME), kroz projekat IPA 2020 Povećanje kapaciteta institucija nadležnih za harmonizaciju i implementaciju EU zakonskog okvira u oblasti konkurentnosti i inovativnosti koji sprovodi Kancelarija EU u Crnoj Gori, organizuje panel diskusiju na temu "Standardi kao podrška ženskom preduzetništvu".

Panel diskusija će biti održana 3. aprila 2024. godine, u Hotelu Hilton u Podgorici (sala Princess Jelena), s početkom u 10:00 sati.

Za rodno odgovorne standarde može se konstatovati da predstavljaju institucionalni temelj za dugoročno unapređenje ekonomske pozicije žena kroz održivu podršku ženskom preduzetništvu, podstičući kreiranje poslovnih modela jednakih šansi bez obzira na pol.

U ulozi izlagača, učesnicima događaja obratiće se Barbara Wilkesmann Hočevar (EPRD ekspert, Republika Slovenija), ekspertkinja za 3D tehnologije i konsultantkinja za inovacije, vlasnica Chemets d.o.o. i članica Global Women.

UPCG poziva svoje članstvo da prisustvuju događaju i time pruže doprinos rješavanju i analiziranju aktuelnih izazova po navedenoj temi.

Rok za prijavu učešća: ponedjeljak, 1. april. Prijava se obavlja:

Iz jedne organizacije moguće je prijaviti najviše dva učesnika.

U prilogu možete pronaći pozivno pismo, agendu i plakat događaja.