U okviru konferencije „Žene u menadžmentu - snaga promjena i ekonomskog napretka“, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je dodijelila nagrade laureatkinjama izbora za „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ za 2023. godinu.

Svečana ceremonija uručenja nagrada UPCG je događaj koji Unija organizuje na godišnjem nivou, u cilju promocije uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Ove godine, UPCG je proglasila ukupno osam laureatkinja i uručila im ravnopravne nagrade u kategorijama: Privreda, Javni sektor, Civilni sektor, Mediji.

Dobitnice nagrada UPCG „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ za 2023. godinu su:

  • u kategoriji PRIVREDA: Sanja Ćalasan, izvršna direktorica Pivare “Trebjesa” i Milena Raičković, direktorica pravnih poslova i ljudskih resursa Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ AD Budva.
  • u kategoriji JAVNI SEKTOR: Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore i Marijeta Barjaktarović Lanzardi, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.
  • u kategoriji CIVILNI SEKTOR: Velida Hodžić, direktorica nevladinog udruženja “IKRE” iz Rožaja i Đina Janković, generalna sekretarka i projektna menadžerka Udruženja zaštite na radu Crne Gore.
  • u kategoriji MEDIJI: Rajka Raičević, programska direktorica Adria TV i Vedrana Tadić Tarailo, glavna i odgovorna urednica portala Montenegro magazin i izvršna direktorica kompanije VD PRESS.

Fotografije laureatkinja UPCG dostupne su na OVOM linku.

Moderatorka ceremonije dodjele nagrada bila je Marina Jovanović.

Svečani događaj uručenja godišnjih nagrada UPCG „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ održan je po peti put. Od pokretanja inicijative do danas, ovo prestižno priznanje Unije poslodavaca dobilo je 50 izuzetnih žena - svojevrsnih ambasadorki sadašnjih i budućih liderki u Crnoj Gori.

Realizacijom ove i sličnih aktivnosti, UPCG pruža doprinos postizanju ciljeva održivog razvoja i izgradnji demokratskog društva koje podstiče ekonomsko osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost, a vodi ravnomjernoj zastupljenosti žena i muškaraca na ključnim menadžerskim funkcijama - u svim segmentima društva.

Današnja svečanost održana je u okviru konferencije „Žene u menadžmentu - snaga promjena i ekonomskog napretka“ koju je organizovala UPCG, u partnerstvu sa Skupštinom Glavnog grada Podgorica i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).