Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Slobodan Mikavica održao je sastanak sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine dr Milanom Gazdićem, kojem su prisustvovali i njihovi saradnici.

Sastanak je održan u prostorijama Unije, na teme koje se tiču daljeg razvoja institucionalne saradnje UPCG i Agencije, realizacije budućih aktivnosti, kao i kreiranja rješenja kojima se jača ekološka svijest, podstiče poslovna praksa usklađena sa osnovama održivog razvoja i pruža doprinos unaprjeđenju ekološkog statusa Crne Gore.

Imajući u vidu pozicioniranost i opseg djelovanja UPCG s jedne, te ciljeve i misiju Agencije s druge strane, dogovoreno je da saradnja u narednom periodu počiva na Sporazumu o saradnji koji će zvaničnici UPCG i Agencije za zaštitu životne sredine uskoro potpisati.

Učesnici sastanka razmijenili su informacije o tekućim i planiranim aktivnostima, aktuelnostima u oblasti regulatornog okvira i primjeni određenih poslovnih procesa koji omogućavaju veći stepen očuvanja životne sredine. Posebno su apostrofirana pitanja od značaja za nastavak procesa EU integracija Crne Gore, posebno iz ugla harmonizacije zakonodavstva i pravovremene pripreme za nova pravila, ali i obaveze koje privredi i našoj zemlji na tom putu predstoje.