Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i predsjednik Nezavisnog udruženja sudskih vještaka Crne Gore (NUSVCG) Dragan Žarković, potpisali su danas Memorandum o saradnji ove dvije organizacije.

Na sastanku koji je tim povodom održan u prostorijama UPCG, ocijenjeno je da Memorandum predstavlja osnov za buduće zajedničko djelovanje UPCG i NUSVCG - po svim pitanjima koja su od obostranog interesa, a imaju za cilj unapređenje privrednog ambijenta i položaja poslodavaca, eliminisanje postojećih biznis barijera, kao i dalji ekonomski razvoj Crne Gore.

Kako je najavljeno, jedna od prvih aktivnosti UPCG i NUSVCG u tom dijelu odnosiće se i na izmjene postojećeg Zakona o sudskim vještacima.

Potpisnici su dogovorili da će NUSVCG, kao profesionalno strukovno udruženje, u narednom periodu biti značajna podrška radu privrednih subjekata - članova UPCG po brojnim segmentima njihovog poslovanja, posebno kada su u pitanju pojedinačni sudski sporovi (iz oblasti finansija, zaštite na radu i sl.). U tom smislu, UPCG i NUSVCG će organizovati i niz tematskih obuka iz oblasti koje su od interesa za obje strane.

Sastanak je zaključen ocjenom da institucionalno djelovanje UPCG i NUSVCG, precizirano danas potpisanim Memorandumom, potvrđuje međusobnu solidarnost, partnerski odnos i snagu udruženog djelovanja koje će poslodavce dodatno osnažiti, olakšati im rad i biti od pomoći u njihovom daljem poslovanju.