Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), na čelu sa predsjednikom UPCG, Slobodanom Mikavicom, kako bi razmotrili jačanje saradnje Ministarstva i Unije poslodavaca čiji je zajednički cilj uspješan završetak procesa EU integracija Crne Gore.

Predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica, čestitao je reizbor ministru javne uprave i izrazio očekivanje da, će Ministarstvo imati sluha za nove inicijative Unije poslodavaca.

Na sastanku su konstatovali izazove, koji pogađaju građane i poslodavce, a sporost administracije su naglasili kao prepreku za dobro funkcionisanje javne uprave u skladu sa potrebama građana.

Predstavnici Unije poslodavaca pohvalili su napore koji su usmjereni na poboljšanje digitalizacije i e-uprave i predložili da se pronađe model koji će međusobno uvezati sve organe državne uprave, kao i državnu upravu i preduzeća.

Ministar Dukaj se zahvalio što su prepoznati postignuti rezultati Ministarstva javne uprave i upoznao predstavnike UPCG sa planiranim aktivnostima koje se odnose na digitalizaciju javne uprave.

„Ne smijemo ulaziti u proces digitalizacije javne uprave dok ne budemo sajber bezbjedni u svakom smislu“, kazao je ministar Dukaj.

Ministar Dukaj je istakao da će podržati članstvo UPCG u Nacionalno koordinaciono tijelo za praćenje procesa digitalne transformacije Crne Gore.

Sagovornici su se složili da postoji značajan prostor za jačanje saradnje koju bi, kako je predložio Dukaj, mogli ojačati, konkretizovati i formalizovati potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Iz Unije poslodavaca, uz predsjednika, sastanku su prisustvovali generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović, predsjednica Odbora za digitalnu transformaciju UPCG Aleksandra Bošković, predsjednik Nadzornog odbora UPCG Ranko Stanišić i član Izvršnog odbora UPCG Danko Obradović.


Izvor: Ministarstvo javne uprave