+382 (0)20 209 250 | ENG

Webinar: Refundacija sredstava za implementaciju međunarodnih standarda

Povodom Javnog poziva Ministarstva ekonomskog razvoja za Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu, odnosno Programske linije za uvođenje međunarodnih standarda, sa ciljem unapređenja konkurentnosti tržišta u Crnoj Gori, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa kompanijom Mobes Monte, organizuje besplatan webinar na temu:

Refundacija sredstava za implementaciju međunarodnih standarda”.

Pravo učešća u Programskoj liniji za uvođenje međunarodnih standarda imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća. Stoga ovaj online seminar ima za cilj da članovima UPCG bliže predstavi ISO standarde, osnovne pojmove, benefite implementacije istih, te mogućnosti povećanja konkurentnosti privrednih subjekata i njihove pozicije na tržištu, prvenstveno kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda.

Webinar će biti održan u petak, 17. septembra, s početkom u 10h, putem Zoom platforme.

Učešće na webinaru je potrebno potvrditi email-om na: office@poslodavci.org ili telefonom na broj: 020 209 251.

Rok za prijavu učešća: četvrtak, 16. septembar, do 14h.

Prijavljeni učesnici će naknadno, putem email-a, dobiti link za Zoom webinar.


Ukupan budžet za realizaciju Programske linije za uvođenje međunarodnih standarda iznosi 250.000€. Ministarstvo ekonomskog razvoja odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 70% za mikro i mala preduzeća odnosno do 60% za srednja preduzeća, iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, a u maksimalnom iznosu do 4.000€ bez PDV-a, odnosno do 80%, a u maksimalnom iznosu do 5.000€ bez PDV za preduzeća u kojima u vlasničkoj strukturi od minimum 50% učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35. godina starosti.

Pravo učešća imaju preduzetnici, mala i srednja preduzeća.

Detaljnije informacije o Programu za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu možete pronaći na linku: https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-program-za-unapredenje-konkurentosti-privrede-za-2021-godinu

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.