Projekat "Mladi su budućnost Crne Gore" finansiran je od strane Evropske unije. Partner na projektu je Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Trajanje projekta: 03.11.2016-03.11.2017.

Glavni cilj projekta je unapređenje ekonomske i uslova života za mlade i nezaposlene osobe u Crnoj Gori kroz intezivne edukativne programe i osnaživanje otvaranja kompanija.

Specifični ciljevi projekta:

SO1: Unapređenje zaposlivosti mladih i nezaposlenih lica kroz intenzivne edukativne sesije i administrativnu i tehničku podršku;

SO2: Smanjenje broja nezaposlenih kroz direktnu podršku projekta,

SO3: Unapređenje vidljivosti uspješnih preduzetnika i unapređenje promocije značaja otpočinjanja sopstvenog biznisa.

Glavne aktivnosti projekta su:

  • Selekcija 100 kandidata od strane UPCG i ZZZCG koji će nakon toga proći kroz jednomjesečni motivacioni trening. Ovaj trening ima za cilj da podigne svijest mladih o značaju i šansama prilikom otpočinjanja biznisa te da ih stimuliše da aktivnije traže zaposlenje u privredi.
  • Nakon motivcacionog treninga, od 100 učesnika, njih 60 će proći jednomjesečnu obuku iz marketinga i prodaje dok će 40 proći jednomjesečnu obuku o otpočinjanju biznisa i preduzetničkim vještinama.
  • Od 60 polaznika obuke za marketing i prodaju, njih 15 će dobiti priliku da rade minimum 3 mjeseca u privredi, kod članova UPCG, kako bi stekli dodatne praktične vještine te samim tim povećali priliku da ostanu u određenim kompanijama. Sa druge strane od 40 učesnika koji se dodatno edukuju o preduzetništvu, najboljih 10 ideja će biti pomognute da otpočnu svoj biznis. Ovih 10 preduzeća će biti podržani sa malim, nefinansijskim grantovima od strane projekta.
  • Projekat ima veoma važnu kompnentu koja se odnosi na promociju preduzteništva. Glavna aktivnost u ovom dijelu je kreiranje video kampanje u cilju promocije primjera uspješnih preduzetnika u Crnoj Gori. Takođe, biće kreiran i Vodič o otpočinjanju biznisa koji će kroz konkretne korake dati pregled šta treba uraditi da se otvori preduzeće u CG.