+382 (0)20 209 250 | ENG

Radionica o medijaciji u privrednim sporovima

Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Centrom za alternativno rješavanje sporova organizuje Radionicu o Medijaciji u privrednim sporovima, koja ima za cilj da predstavnike privrednih društava upozna sa postupkom medijacije kao alternativnom načinu rješavanja sporova koji mogu nastati u ugovornim odnosima privrednih društava.

Radionica će se održati 20. decembra 2021.godine, u Hotelu CUE, u Podgorici, sa početkom u 10 časova.

U toku radionice, učesnici će imati mogućnost da se upoznaju sa medijacijom, njenim karakteristikama kao alternativnom načinu rješavanja sporova, o postupku medijacije, zakonskim uslovima i koristima za privredne subjekte. Ućesnicima će takođe biti omogućeno da sa medijatorima razgovaraju o raznim temama, uključujući njihovo iskustvo i pristup medijaciji, način pokretanja postupka medijacije, obavezama stranaka, prednostima medijacije u odnosu na sudski postupak i slično.

Radionica se održava u okviru projekta Tehničke saradnje: Jačanje privredne medijacije u Crnoj Gori, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za razvoj prava (IDLO), a uz finansijsku podršku Velikog vojvodstva Luksemburga.

Molimo zainteresovane privrednike/ce - članove UPCG da učešće na navedenom događaju potvrde najkasnije do četvrtka, 16. decembra 2021.god, na email adresu g.đe Ane Bukilić: abukilic@idlo.int, ili putem telefona: +382 67 250 016.

Prilog:

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.