+382 (0)20 209 250 | ENG

UPCG na sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore

Vijesti 03/07/2018
UPCG na sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore

Predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) učestvovala je na 20. sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore kojom je predsjedavala Nada Drobnjak, predsjednica Odbora.

U skladu sa dnevnim redom sjednice, Odbor je razmotrio Akcioni plan za sprovođenje Strategije ženskog preduzetništva Crne Gore 2015-2020. godina, za 2018.godinu i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori 2015-2020. godine za 2017. godinu, koje je donijela odnosno usvojila Vlada Crne Gore, a pripremilo Ministarstvo ekonomije.

Članu/icama Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori 2015-2020, godine, u okviru svojih nadležnosti, predstavile su: Ana Šebek, predstavnica Ministarstva ekonomije, Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Zvezdana Oluić, savjetnica za žensko preduzetništvo u Uniji poslodavaca Crne Gore i predstavnica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i Ana Cmiljanić, menadžerka za kontroling, planiranje i izvještavanje u Investiciono-razvojnom fondu.

Sjednici je prisustvovao i Miloš Čelanović, generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije.

Izvor: Odbor za rodnu ravnopravnost, Skupština Crne Gore

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.