+382 (0)20 209 250 | ENG

Predsjednica

Predsjednica

Svetlana Vuksanović, predsjednica UPCG

U nastavku prenosimo obraćanje Svetlane Vuksanović delegatima Skupštine UPCG nakon imenovanja.

Poštovani predsjedniče, članovi uprave, dame i gospodo delegati godišnje Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG),

Čini mi posebnu čast i zadovoljstvo da vam se prvi put javno obratim i uputim izraze iskrene zahvalnosti za podršku i povjerenje koje ste mi danas iskazali.

Za mene, izbor na funkciju predsjednika Unije poslodavaca CG predstavlja posebno priznanje, ali i veliku obavezu koja zahtijeva odgovornost, istrajnost i punu posvećenost ideji koja je osnov djelovanja Unije svih ovih godina.

Stoga obećavam da ću svojim angažmanom maksimalno pomoći budućem radu UPCG, realizaciji zacrtanih ciljeva i ispunjenju njene misije, koja, da se podsjetimo,glasi:

„Unija poslodavaca zastupa interese poslodavaca, unapređuje uslove poslovanja, promoviše preduzetništvo i odgovornu poslovnu praksu, u cilju stvaranja jake privrede i uspješne Crne Gore.“

Uz vašu pomoć,i pomoć Upravnog i Izvršnog odbora, a naročito Generalnog sekretarijata, boriću se za kvalitetno reprezentovanje najsnažnije, krovne organizacije poslodavaca Crne Gore i socijalnog partnera Vlade i sindikata. Zalagaću se, iako znam da mi neće biti lako, da jednako kvalitetno realizujem aktivnosti koje je u proteklom periodu sprovodio dosadašnji predsjednik UPCG – Predrag Mitrović, sada ambasador Crne Gore u Makedoniji.

Kao osnivač UPCG i njen dugogodišnji lider,gospodin Mitrović je uspješno kreirao politiku Unije, pregovarao i lobirao, povezujući privrednike i zastupajući njihove interese. Zahvaljujući takvom nastupu, uz snažnu podršku članstva, UPCG je postala institucija čije je djelovanje prepoznato i priznato, i u zemlji, i međunarodnim okvirima.

Kao predstavnik multinacionalne kompanije koja posluje u Crnoj Gori, vrlo dobro znam da uspješan rad počiva na dobroj organizaciji, jasnoj politici, transparentnosti i etičnosti, stručnosti, profesionalnosti i lojalnosti zaposlenog kadra, te razumijevanju, otvorenosti i širokoj podršci partnera. Čini mi se da je najbolja potvrda opravdanosti takvog razmišljanja upravo Unija poslodavacai poslovna praksa na kojoj njen rad počiva.

Stoga mi vaše povjerenje i danas iskazana podrška daju veliku snagu i dodatno me motivišuda na istim osnovama, sa kojih je djelovao moj prethodnik,i ja djelujem sa pozicije predsjednika Unije.

Ono na čemu ću u svom radu posebno insistirati, može se iskazati kroz sledeće premise:

  1. UPCG ima pravo, a prije svega obavezu, da analizira, kritikuje, zahtijeva i predlaže rješenja koja će pomoći regulatorima da postupaju u interesu privrede i svih nas koji stvaramo, zapošljavamo i doprinosimo ekonomskom napretku države.
  1. UPCG ima pravo, ali i obavezu, da bude glasna u borbi za bolje uslove poslovanja, za efikasnu državu, uspješne poslodavce i zadovoljne radnike.

Sa željom i u vjeri da ćemo u danima koji slijede, istrajati u zajedničkim naporima koji vode ispunjenju postavljenih ciljeva i zacrtanoj viziji UPCG u cilju uspješne Crne Gore, pozdravljam vas i još jednom zahvaljujem na ukazanom povjerenju!

Hvala!


12.02.2015.godine, Podgorica

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.