+382 (0)20 209 250 | ENG

UPCG na konferenciji u okviru projekta "Usavršavanjem i zapošljavanjem do socijalne inkluzije"

Vijesti 03/10/2017
UPCG na konferenciji u okviru projekta "Usavršavanjem i zapošljavanjem do socijalne inkluzije"

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) danas je organizovao pres konferenciju povodom najave projekta „Usavršavanjem i zapošljavanjem do socijalne inkluzije“. Prisutnima se obratio i potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

U Crnoj Gori je potrebno uložiti dodatne napore u cilju povećanja broja zaposlenih osoba sa invaliditetom (OSI), a održivost procesa socijalne inkluzije je od ključne važnosti, ocijenjeno je na konferenciji Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Potpredsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Slaviša Šćekić, smatra da je, za dugotrajno rješenje, najvažnija održivost procesa socijalne inkluzije OSI.

„Potrebno je precizno birati model, način i vid obrazovanja da bi ušli na tržište rada i da ono što se uradi ne bude samo na tri, šest mjeseci ili godinu. Održivost te priče je najvažnija. Bolje je pet slučajeva riješiti dugotrajno nego deset ad hok“, smatra Šćekić.

Potrebno je, kako je dodao, da se ulože veliki napori, kako bi svi ljudi bili jednako tretirani od starta do kraja.

„Treba uložiti volju i napore da ljude koji imaju bilo kakav nedostatak planski i smišljeno obrazujemo da nađu svoj prostor i da ekonomski naprave svoje mejsto održivim. Mislim da zajednički možemo da dosadašnje rezultate multipliciramo samo preciznim planiranjem, zapošljavanjem, i uvažavanjem svih relevantnih faktora koje sa sobom nosi inkluzija“, poručio je Šćekić.

Izvor: PR Centar

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.