photo credit: rawpixel.com

UPCG obavještava buduće korisnike “Programa za pružanje podrške privredi i zaposlenima u cilju ublažavanja negativnih efekata izazvanih epidemijom novog korona virusa” koji su zainteresovani za subvencije da je Zahtjev za subvenciju Covid-19 moguće podnijeti putem portala Poreske uprave Crne Gore (PU).

Program za podnošenje zahtjeva za subvencije otvoren je od 1. maja za sva privredna društva i sve preduzetnike sa digitalnim sertifikatom, dok će prijava preduzetnika bez digitalnog sertifikata na istom portalu biti omogućena od 4. maja.

Zahtjevi za subvenciju podnose se elektronskim putem posredstvom novog elektronskog servisa „Program za dodjelu subvencije“ koji se nalazi na portalu Poreske uprave Crne Gore (ePrijava) kojeg privredni subjekti redovno koriste za podnošenje poreskih elektronskih dokumenata. Zahtjev se podnosi upotrebom digitalnog sertifikata uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD obrasca, a za preduzetnike unošenjem traženih podataka i podnošenjem GPPFL/ZPO obrasca.

Prema instrukcijama PU, detaljno Korisničko uputstvo može se preuzeti iz Download sekcije (pod nazivom: ‘’Korisničko uputstvo za podnošenje Zahtjeva za subvenciju – Covid 19’’).

Takođe, Korisničko uputstvo može se preuzeti i OVDJE, dok je kratak pregled (flajer) "Programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID-19" dostupan u prilogu (na dnu ove strane).

Proces predaje Zahtjeva za subvenciju započinje prijavljivanjem korisnika na portal PU (https://eprijava.tax.gov.me), a svi dalji koraci detaljno su opisani u dokumentu „Korisničko uputstvo“. Neophodnu tehničku pomoć prilikom podnošenja Zahtjeva za subvenciju moguće je dobiti putem mail adrese PU: eprijava@tax.gov.me, dok je stručnu pomoć po pitanju prava i uslova za korišćenje subvencija moguće dobiti putem mail adrese Ministarstva ekonomije: subvencije@mek.gov.me

Pomoć pri podnošenju zahtjeva moguće je dobiti i putem sljedećih kontakt telefona Odsjeka za elektronske prijave Poreske uprave: 067 618 603; 020 658 084; 020 448 223


Napomena:

“Program pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID-19” (izmijenjena i dopunjena verzija) moguće je preuzeti u prethodnim objavama na veb sajtu UPCG ili direktno OVDJE.