+382 (0)20 209 250 | ENG

Sastanak sa direktorom Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja

Vijesti 11/02/2020
Sastanak sa direktorom Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, Predrag Mitrović sastao se danas sa prof. dr Srđom Popovićem, direktorom Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja. Sastanku koji je održan u prostorijama UPCG prisustvovale su još i Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG i Ana Marković, šefica Sektora za obrazovanje i rad sa članstvom UPCG.

Današnji sastanak prvi je zvanični susret predstavnika UPCG i Agencije. Tom prilikom, direktor Agencije upoznao je predstavnike UPCG sa nadležnostima Agencije koje se odnose na akreditaciju i reakreditaciju studijskih programa, istraživanja u oblasti visokog obrazovanja i druge stručne poslove u vezi sa obezbjeđivanjem i kontrolom kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori. On je akcentovao neophodnost uključivanja privrede u navedene procese, što su predstavnici UPCG posebno pozdravili iskazujući spremnost da daju puni doprinos uspostavljanju što kvalitetenije saradnje sa Agencijom na tom polju.

U daljem toku sastanka razmijenjena su mišljenja o upisnoj politici, praktičnoj nastavi na fakultetima, nostrifikaciji inostranih diploma, te drugim temama relevantnim za unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.