U okviru redovnih aktivnosti Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) iz domena ekonomske diplomatije, predsjednik UPCG Predrag Mitrović održao je sastanak sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori NJ.E. Meglenom Plugčievom.

Tokom veoma otvorenog i konstruktivnog razgovora, predsjednik Mitrović je upoznao ambasadorku sa ulogom, pozicijom i poljem djelovanja UPCG, predstavio je rezultate i aktivnosti Unije na nacionalnom i međunarodnom nivou, aktuelne projekte i planove u radu na povezivanju domaćih sa privrednicima i poslovnim udruženjima Bugarske, zemalja EU i regiona. Mitrović je ambasadorki Republike Bugarske uručio Plaketu UPCG i najavio punu otvorenost i saradnju u daljem radu.

Ambasadorka Meglena Plugčieva je istakla da je Bugarska najbolji ambasador Crne Gore u Briselu, te objasnila da evropske integracije zemalja zapadnog Balkana i pružanje podrške tim procesima predstavljaju prioritet za ambasadu R. Bugarske. Ona je predstavila program rada ambasade po navedenom, a zatim uputila i na druge oblasti koje UPCG mogu biti razvojno i poslovno interesantne, najavljujući podršku u tom dijelu.

Uz zadovoljstvo tokom sastanka i postignutim dogovorima, zaključeno je da će nadležne službe UPCG i ambasade i dalje tijesno sarađivati po svim pitanjima koja su od interesa za unaprjeđenje postojeće i dalji razvoj bilateralne privredne saradnje Crne Gore i Bugarske.

Sastanku održanom u prostorijama UPCG prisustvovali su i Elica Peeva, druga sekretarka i šefica političkog i konzularnog odjeljenja ambasade Republike Bugarske i Zvezdana Oluić, šefica Sektora za PR i marketing u UPCG.