Predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović i generalni direktor Centralne banke Crne Gore mr Milojica Dakić razgovarali su danas o modalitetima buduće saradnje Unije poslodavaca i Centralne banke. Tom prilikom, Centralna banka izrazila je spremnost da pruži ekspertsku pomoć Uniji u dijelu zajedničkih interesa-jačanju tržišne discipline i finansijskog posredovanja.

Na sastanku je analizirano stanje u bankarskom sistemu Crne Gore i inicirana su brojna pitanja koja se tiču kreiranja kreditne politike, mogućnosti regulisanja platnog prometa sa Srbijom i zemljama u regionu, nakon sticanja nezavisnosti. Na sastanku su razmotrene brojne teme značajne za poslovanje preduzetnika u Crnoj Gori kao i problemi sa kojima se oni srijeću u poslovanju, a koji će biti predmet budućih razgovora. Unija poslodavaca Crne Gore i Centralna banka sagledaće i mogućnosti realizacije niza zajedničkih aktivnosti, putem organizovanja okruglih stolova, konferencija i seminara, kroz realizaciju anketa, razmjenu informacija, baza podataka i rezultata statističkih istraživanja.

Već dobru saradnja dvije institucije, neophodno je dalje unapređivati jer je ona osnov za razrješenje važnih pitanja neophodnih za dalji razvoj bankarskog sistema i društva u cjelini u novonastalim uslovima, nakon sticanja crnogorske nezavisnosti.