Potpisivanje Memoranduma o saradnji i sagledavanje mogućnosti za realizaciju zajedničkih aktivnosti bile su glavne teme sastanka predstavnika Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i JU Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović" iz Podgorice, koji je danas održan u prostorijama UPCG.

Ispred UPCG, sastanku su prisustvovali predsjednik Predrag Mitrović, generalna sekretarka Suzana Radulović i savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Filip Lazović, dok su SEŠ „Mirko Vešović“ predstavljali profesorica računovodstva Gorica Marković i predsjednica Savjeta roditelja Vesna Brajović.

Na sastanku je identifikovan potencijalni pravac buduće saradnje, sa posebnim akcentom na praktične nastavne programe koji u ovoj školi postoje, kao i stupanje škole u režim dualnog obrazovanja. U tom smislu, doprinos Unije poslodavaca ogledao bi se kroz posredovanje između crnogorskih privrednika i uprave škole, u cilju iznalaženja optimalnog načina za izvođenje kvalitetne praktične nastave koja će srednjoškolcima omogućiti sticanje ključnih vještina i pripremiti ih za ulazak na tržište rada.