+382 (0)20 209 250 | ENG

Saradnja sa Asocijacijom biznismena i investitora Turske

Vijesti 19/06/2019
Saradnja sa Asocijacijom biznismena i investitora Turske

Na danas održanom sastanku, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i predsjednik Asocijacije biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori (KTID) Ertaç Gungor dogovorili su potpisivanje Memoranduma o saradnji, kao i sprovođenje zajedničkih aktivnosti ova dva udruženja.

Ispred UPCG, sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Nebojša Popović, potpredsjednik Slaviša Šćekić, članovi Generalnog sekretarijata i privrednici - članovi Unije. Uz predsjednika KTID, učesnica sastanka bila je i Arnesa Lučević, generalna sekretarka asocijacije turskih privrednika.

Učesnici sastanka razgovarali su o ekonomskim i investicionim potencijalima Crne Gore, postojećoj saradnji privrednika i mogućnostima uspostavljanja tješnjih veza između crnogorskih i turskih preduzeća. Kako je predsjednik KTID naglasio, poseban interes preduzeća iz Turske u nastupu na crnogorsko tržište su razvoj poslovanja i potencijalna ulaganja u sektore turizma, poljoprivrede, energetike, bankarstva, infrastrukture, a naročito građevinarstva.

Tokom sastanka, predsjednik UPCG i njegovi saradnici upoznali su predstavnike KTID sa trenutnim stanjem u crnogorskoj privredi, ekonomskim potencijalima zemlje, te benefitima budućih ulaganja i saradnje sa kompanijama iz Crne Gore. U tom dijelu, Mitrović je najavio punu otvorenost i podršku UPCG planiranim aktivnostima KTID-a, naročito u dijelu realizacije zajedničkih projekata, povezivanja sa članovima UPCG – crnogorskim preduzećima koja posluju u navedenim granama i očekivanoj pomoći njihovim investicionim planovima.

Sastanak upriličen u prostorijama UPCG organizovan je na temu unapređenja ekonomske saradnje Crne Gore i Turske, posebno u oblasti investicija u proizvodne kapacitete i razvoja građevinskog sektora, kao i realizacije zajedničkih aktivnosti KTID i UPCG.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.