Nakon uspješnosti prve, Poreska Uprava i Unija poslodavaca Crne Gore organizovale su drugu radionicu čiji su učesnici bili crnogorski privrednici – članovi UPCG.

Na osnovu ranije potpisanog Protokola o saradnji, radionica održana u Poreskoj Upravi imala je za cilj da se direktnom komunikacijom između privatnog i javnog sektora obrade teme od značaja za poslovanje crnogorskih preduzeća i time omogući njihova kvalitetnija primjena u praksi. Radionicu su otvorili Mirjana Pešalj, direktor Poreske Uprave i Budimir Raičković, generalni sekretar UPCG.

Teme radionice odnosile su se na Zakon o računovodstvu i reviziji i Zakon o PDV-u:

- "Primjena načela gotovinske realizacije za pravna lica"

- "Specifičnosti PDV prijave za decembar"

Kao i prethodnu, i rad današnje radionice obilježila je veoma otvorena kumunikacija predstavnika Poreske Uprave i crnogorskih privrednika. Uz predavanja koja su na veoma razumljiv način obrađivala navedene teme, učesnici radionice imali su priliku da direktno dobiju odgovore na postavljena pitanja, upute komentare i sugestije u vezi određenih zakonskih rješenja, kao i upoznaju Poresku upravu sa problemima koji prate njihovo poslovanje.

U cilju nastavka veoma kvalitetne saradnje Poreske Uprave i UPCG, dogovoreno je da se i naredne radionice održavaju u zavisnosti od iskazanih interesovanja privrednika, aktuelnosti i korisnosti tema i u skladu sa vrstom djelatnosti koju poreski obveznici obavljaju.