Slovenačka Obrtna / Zanatska Komora i Unija poslodavaca Crne Gore dogovorile su danas u Podgorici potpisivanje Sporazuma o saradnji.

Predsjednici Obrtne / Zanatske Komore Slovenije i Unije poslodavaca Miroslav Klun i Predrag Mitrović, precizirali su da se saradnja odvija na nivou Asocijacije zanatstva i malih i srednjih preduzeća (MSP) koji je kolektivni član UPCG. Mitrović i Klun složili su se da je za UPCG i ZKS veoma bitno jačati razmjenu informacija i pozitivnih iskustava, posebno imajući u vidu da je Slovenija postala punopravna članica Evropske Unije zahvaljujući brzom prihvatanju evropskih standarda u privređivanju.

Analizirajući položaj preduzetnika, predstavnici obje institucije su došli do zaključka da zajedničkim projektima mogu djelovati u pravcu eliminisanja prepreka sa kojima se preduzetnici kako u jednoj, tako i u drugoj državi srijeću u procesu pristupanja Evropskoj Uniji. Dogovoreno je i da delegacija UPCG narednog mesjeca posjeti Zanatsku Komoru Slovenije kako bi se razgovaralo o budućim oblicima saradnje i konkretizovali načini njene realizacije.

Tokom susreta, predsjednici UPCG i ZKS potvrdili su opredjeljenost za unapređenje saradnje između dvije organizacije, i izrazili spremnost za realizaciju zajedničkih projekata, kao što su organizovanje okruglih stolova, seminara i konferencija na određene teme.

Sastanku je prisustvovao Zoran Vukčević, direktor Direkcije za MSP RCG koja je organizovala ovaj sastanak. Gospodin Vukčević je tom prilikom naglasio značaj unapređenja saradnje izmedju UPCG i ZKS i dao punu podršku potpisivanju sporazuma i realizaciji planiranih projekata i aktivnosti.

Tom prilikom Vukčević je naglasio da će se Direkcija za MSP aktivno uključiti i dati doprinos u skladu sa svojom ulogom i nadležnostima.