U okviru sastanka državnih i privrednih delegacija Crne Gore i Hrvatske, Unija poslodavaca Crne Gore potpisala je Sporazum o saradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Sporazum su potpisali Predrag Mitrović, predsjednik UPCG i Vladimir Kovačević, direktor granskih udruga industrije HUP-a.

Sporazum sa HUP-om za UPCG predstavlja nastavak i unapređenje dosad realizovane saradnje, iskazane raspoloženosti za uspostavljanje neposrednih poslovnih kontakata između poslodavaca Crne Gore i Hrvatske, kao i osnov za realizaciju šire ekonomske saradnje ove dvije države. Ujedno, ovaj dokumet će omogućiti uspješnije ispunjavanje ciljeva i programskih aktivnosti UPCG, kao i kvalitetniju razmjenu informacija i usluga prilikom zastupanja interesa članova Unije poslodavaca i crnogorskih privrednika u Hrvatskoj.

Obzirom na članstvo UPCG i HUP u Međunarodnoj organizaciji poslodavaca, potpisanim Sporazumom one su se obavezale na tijesnu saradnju i u dijelu zastupanja poslodavačkih interesa na godišnjim konferencijama Međunarodne organizacije rada u skladu sa čijim standardima i preporukama i posluju.

Takođe, u cilju društveno odgovornog poslovanja svojih članova, ovim Sporazumom UPCG se obavezala da i u narednom periodu pruža podršku i primjenjuje ključne vrijednosti iz oblasti ljudskih prava, radnih standarda, zaštite životne sredine, borbe protiv korupcije i ostalih načela Globalnog sporazuma UN .