U hotelu "Grand" na Cetinju, održana je redovna godišnja Skupština Unije poslodavaca Crne Gore.

U okviru radnog dijela, delegati Skupštine UPCG usvojili su Zapisnik sa prethodnog zasijedanja Skupštine i jednoglasnim izjašnjavanjem prihvatili Poslovnik o radu.

U nastavku rada, predsjednik UPCG Predrag Mitrović podnio je delegatima Izvještaj o radu UPCG za 2005. godinu i najavio Plan i strategiju rada za 2006. godinu.

Prisutni delegati Skupštine UPCG, prihvatili su Izvještaj za prethodnu godinu ocijenivši da su aktivnosti koje je UPCG sprovela rezultirale i ostvarenjem najvažnijeg strateškog cilja postavljenog na prošlogodišnjem zasijedanju Skupštine – priznanjem UPCG za reprezentativnu poslodavačku organizaciju u Crnoj Gori. Naime, upravo Rješenjem o reprezentativnosti UPCG, poslodavci i preduzetnici su dobili svog legitimnog predstavnika koji će ih, kao treći partner u socijalnom dijalogu, zastupati u pregovorima sa Vladom i sindikatom. Takođe, potvrdu uspješnosti UPCG u proteklom periodu delegati Skupštine prepoznali su i u porastu individualnog i kolektivnog članstva za 66%, kao i ostvarenom učešću članova UPCG u ukupnom BDP Crne Gore od 85%. Uz to, UPCG je potpisala 11 sporazuma o partnerstvu i saradnji sa domaćim i inostranim institucijama i udruženjima, i učestvovala na 13 značajnih međunarodnih konferencija, među kojima i na: Međunarodnoj Konferenciji rada u Ženevi, Ministarskoj konferenciji o zapošljavanju u zemljama jugoistočne Evrope u Sofiji, Ministarskoj konferenciji o redukciji siromaštva u Solunu, Konferenciji Pakta stabilnosti jugoistočne Evrope u Beču, kao i Konferenciji o američkim investicijama u Srbiji i Crnoj Gori u Vašingtonu koja je rezultirala i potpisivanjem Sporazuma kojim je UPCG postala zvaničan predstavnik Poslovnog savjeta SAD-a u Crnoj Gori.

U dijelu upoznavanja delegata sa detaljnim Planom i strategijom rada UPCG za 2006. godinu, na Skupštini je najavljeno je da će Unija u narednoj godini nastaviti sa ostvarivanjem svojih strateških ciljeva na domaćem i međunarodnom planu, a kroz socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje da će obavljati i sve važne uloge u dijelu kreiranja povoljnijeg privrednog ambijenta u Crnoj Gori.

U nastavku rada Skupštine, u skladu s dnevnim redom, na glasanje su stavljeni predlozi o izmjenama i dopunama Statuta UPCG u dijelu uvođenja elektronske Skupštine UPCG s ciljem osavremanjavanja budućeg rada, kao i u dijelu osnivanja mikrokreditne finansijske institucije UPCG, kreditne unije ili drugog organizacionog oblika koji se bavi kreditnim poslovima.

Nakon usvajanja izmjena i dopuna Statuta, prisutni delegati usvojili su i Etički kodeks poslodavaca u kojem su, između ostalog, sadržani i principi Globalnog sporazuma Ujedinjenih Nacija i Milenijumski razvojni ciljevi UN.

Po završenom radnom dijelu, održana je Svečana sjednica Skupštine UPCG kojoj je, pored članova UPCG, prisustvovao veliki broj najviših predstavnika Sindikata, Vlade, državnih i međunarodnih institucija, organizacija, diplomatsko konzularnih predstavništava i medija iz zemlje i inostranstva. Predrag Mitrović predsjednik UPCG, nakon što mu je uručena "Plaketa za poseban doprinos osnivanju, radu i razvoju Unije poslodavaca", istakao je socijalni dijalog kao jedan od ključnih elemenata Evropskog upravljanja , i naglasio da upravo uspostavljanjem socijalnog dijaloga u skladu sa konvencijama Međunarodne organizacije rada i direktivama Evropske Unije, Crna Gora rješava i jedno od važnih pitanja - uslov pristupanja EU.

U nastavku, za sve prisutne, UPCG je organizovala tradicionalno "Veče poslodavaca".