U okviru sastanka predstavnika Unije poslodavaca Crne Gore i njemačke konsultantske kompanije "BS Firemanberatung" održanog u UPCG, predsjednik UPCG g-din Predrag Mitrović i direktor "BS Firemanberatung" g-din Branko Stanojkovski potpisali su Protokol o saradnji kojim su definisane smjernice budućeg zajedničkog nastupa na tržištu Crne Gore, SR Njemačke, Belgije, Holandije i Luksemburga. O vim dokumentom biće omogućeno uspješnije ispunjavanje ciljeva i programskih aktivnosti UPCG, kao i kvalitetnija razmjena informacija i usluga prilikom zastupanja interesa članova Unije poslodavaca i crnogorskih privrednika u zemljama Centralne Evrope, posebno u dijelu zapošljavanja.

Takođe, na sastanku je najavljeno skoro otvaranje kancelarije UPCG za Centralnu Evropu sa sjedištem u njemačkom gradu Oberhausenu, a u cilju buduće saradnje Unije i sličnih organizacija u SR Njemačkoj i zemljama Beneluksa. Predstavnici UPCG i "BS Firemanberatung" složili su se da će predstavništvo UPCG u Oberhausenu imati za cilj predstavljanje privrede Crne Gore u navedenim zemljama, nalaženje partnera za zajednička ulaganja, pomoć u privlačenju stranih investicija, kao i povezivanje crnogorskih privrednika sa inostranim kompanijama radi otpočinjanja poslovnih aranžmana u SR Njemačkoj, zemljama Beneluksa i trećim zemljama.

Kako je na sastanku ocijenjeno, trenutna situacija u Crnoj Gori daje mogućnosti našoj zemlji da u narednom periodu, kroz određene forme saradnje i sklopljeno partnerstvo, u SR Njemačkoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu zaposli nekoliko hiljada radnika iz Crne Gore.