Realizacija projekta „Poreski karavan“, organizovanog od strane Poreske uprave, a u saradnji sa Unijom poslodavaca i lokalnim samoupravama, nastavljena je i u sjevernoj regiji Crne Gore. Prva u nizu tribina održana je danas u kongresnoj Sali hotela „Franca“ Bijelo Polje sa privrednicima sa teritorije opština Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac.

Tribini su ispred Poreske uprave prisustvovali v.d. pomoćnika direktora Sreten Grebović i Branka Jauković, rukovodilac Područne jedinice Bijelo Polje Tomislav Timotijević, načelnik u Odsjeku za registraciju i obradu poreskih prijava i poresko računovodstvo Svetlana Vukićević i samostalni savjetnik u Odsjeku za edukaciju javnosti Gordana Stajčić, dok je predstavnik UPCG bio Fuad Mekić iz Put GROSS Bijelo Polje.

Tokom dvoiposatne diskusije privrednici su imali priliku da u direktnoj komunikaciji sa službenicima Poreske uprave dobiju odgovore na pitanja s kojima se suočavaju pri ispunjavanju poreskih obaveza i razjasne eventualne nedoumice u poreskoj legislativi, ali i da se upoznaju sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja i prednostima podnošenja poreskih prijava elektronskim putem.

Nakon održane tribine u Bijelom Polju, „Poreski karavan“ biće nastavljen događajem u Nikšiću, koji će biti upriličen 15. marta u 11 časova.

Projekat „Poreski karavan“ organizovan je u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, a sve u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.