IV Regionalni samit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope (RSP) „300 NABOLJIH“, u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma (MEF) “Perspektive”, biće održan od 10. do 12. marta 2017. godine u Dubrovniku, u hotelu Sheraton, uz učešće više od 200 preduzetnika te predstavnika državnih institucija i akademske zajednice iz 11 zemalja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Švajcarske, Italije, Turske i Norveške.

Tokom trajanja RSP, biće upriličena i tradicionalna, svečana ceremonija dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” (SZS) za istaknute privrednike, kompanije, udruženja privrednika, institucije i organizacije iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope, među kojima se nalaze i brojni laureati iz Crne Gore.

Delegaciju privrednika iz Crne Gore predvodi predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović. Ona će sa MEF Perspektive zaključiti sporazum o saradnji kojim UPCG postaje nacionalni partner Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) koji će u oktobru biti održan u Zagrebu. Takođe, kao potpredsjednica Međunarodnog programskog odbora SKP, Vuksanović će u Dubrovniku prisustvovati i 1. Sjednici programsko - organizacijskih tijela SKP.

Broj i struktura učesnika, te mnogi predviđeni sadržaji, jasno najavljuju kako će RSP„300 NAJBOLJIH“ biti pravi festival preduzetništva. Tim povodom, predsjednik Organizacionog odbora IV Regionalnog samita preduzetnika Vinko M. Ćuro je kazao: „Osnovni cilj održavanja RSP „300 NAJBOLJIH“ je promocija značaja preduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju preduzetništva“. U tom smislu, prof. dr. Siniša Zarić, predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja SZS je istakao: „Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ želi se javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme“.

Poslednjeg dana RSP, u nedjelju 12. marta, u Dubrovniku će biti održan i Croatia Business Summit pod nazivom “Proizvodnja, izvoz, konkurentnost = stabilnost, razvoj, napredak“.

Detaljnije informacije o RSP “Stvaratelji za stoljeća” dostupne su na zvaničnom veb sajtu.

UPCG je laureat Velikog priznanja „Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju preduzetništva (2014), te Ambasador „Povelje za razvoj preduzetništva u Srednjoj i JI Evropi“ na području Crne Gore (od 2015. godine).