Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je dodjeljeno Veliko priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za 2014. godinu. U ime UPCG, priznanje je preuzela predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović, na svečanosti organizovanoj u okviru Regionalnog samita preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 NAJBOLJIH“ koji se 27. i 28. marta 2015. godine održava u hotelu “Rixos Libertas” u Dubrovniku.

Ovim činom UPCG je postala jedan od 63 laureata koje je međunarodni nezavisni Komitet za dodjelu nagrada izabrao između 340 nominovanih kandidata iz 9 zemalja (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Švedske)

Na konferencijskom dijelu samita predsjednica UPCG održala je panel izlaganje na temu “Obrazovanje i cjeloživotno učenje - preduslov uspješnog preduzetništva”. Nakon toga svi učesnici događaja u Dubrovniku potpisali su Povelju za razvoj preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi.

Drugog dana samita 28. marta biće održan Međunarodni panel eksperata na temu „Kuda ide svjetska ekonomija – Ekonomija budućnosti!?“.

Organizatori događaja - nosioci Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope su: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, INDUCO d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, PROMO-GLOBAL d.o.o. Zagreb/Novi Sad.