Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa g-đom Svetlanom Vuksanović, predsjednicom Unije poslodavaca Crne Gore, i Suzanom Radulović, generalnom sekretarkom UPCG-a.

Na sastanku je bilo riječi o modelima unapređenja saradnje dvije institucije, prvenstveno u dijelu revidiranja kaznenih politika i mjera, koje bi doprinijele većem stepenu efikasnosti cjelokupnog tržišta i omogućile jedinstveniji pristup u rješavanju svih vidova neregularnosti.

U tom kontekstu, u načelu je razmatrana mogućnost prevazilaženja problema koji nastaju u procesima stečajnih postupaka, kroz mogućnost naplate dospjelih obaveza imovinom dužnika, kako bi sam stečajni postupak bio efikasniji i održiviji.

Ne zanemarujući ona lica koja uredno izmiruju svoje obaveze i posluju u skladu sa zakonom, za iste je, takođe, inicirana mogućnost kreiranja dodatnih podsticaja, odnosno olakšica.

Predstavnice Unije poslodavaca upoznale su ministra sa pitanjima koja mogu biti kočnica njihovom funkcionisanju, uključujući i logističko pitanje koje se odnosi na poslovni prostor za potrebe Kuće socijalnog dijaloga, za koje je ministar izrazio razumijevanje i spremnost za pružanje podrške.

Dogovoreno je da se, u narednom periodu, konkretizuje saradnja u više segmenata, i intezivira rad na rješavanju i prevenciji potencijalnih prepreka održivog razvoja privrede.

Preuzeto sa sajta Ministarstva finansija.