+382 (0)20 209 250 | ENG

Regionalni samit preduzetnika Jugoistočne Evrope

Photo

U Dubrovniku će 27. i 28. 03. 2015. godine biti održan Regionalni summit poduzetnika Jugoistočne Europe  pod nazivom "300 NAJBOLJIH" i završna svečanost dodjele nagrada i priznanja  "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" najzaslužnijima za razvoj preduzetništva.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) jedan je od laureata velikog priznanja "STVARATELJI ZA STOLJEĆA".

Regionalni samit preduzetnika "300 NAJBOLJIH" ima za cilj da promoviše značaj preduzetništva s aspekta ekonomskog i sveukupnog društvenog razvoja, kao i da doprinese njegovom daljem razvoju.

Prema riječima organizatora, događaj u Dubrovniku će na jednom mjestu okupiti osobe koje "predvode ekonomski i društveni razvoj, koje u svaki privredni i ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode... da druge motiviraju na stvaralački rad".

U toku dva dana, 120 učesnika će razgovarati o budućnosti preduzetništva i mogućnostima njegovog unaprjeđenja, a planirano je i usvajanje i teksta Povelje za razvitak poduzetništva koja će predstavljati osnov buduće promocije interesa i ciljeva preduzetnika na prostorima Jugoistočne Evrope.

U radnom dijelu skupa, predsjednica UPCG Svetlana Vuksanović održaće izlaganje u okviru panela pod nazivom "Obrazovanje i cjeloživotno  učenje – preduslov uspješnog poduzetništva".

Paralelno sa Summitom, biće održane i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja  "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" najzaslužnijima za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope. Organizatori događaja u Dubrovniku poručuju da je osnovni cilj završne svečanosti "javno odavanje priznanja najzaslužnijim  osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi,  kao i  usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme".

Prof.dr. Siniša Zarić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća", naglasio je: "Da bi se postigao konačan cilj za 2014. godinu i dodijelile Nagrade i Priznanja "Stvaratelji za stoljeća" zaista najzaslužnijim, organizatori su prošli dug put i realizirali zahtjevnu i krajnje transparentnu proceduru – što nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ističe kao posebnu vrijednost".

U prilog navedenom govore i sljedeći statistički podaci:

Prema najavi organizatora, dugoročan zadatak projekta dodjele nagrada i priznanja  "STVARATELJI ZA STOLJEĆA", uključujući i njihovu promociju, je "da kreira ambijent za nova stvaranja i izrastanje novih generacija stvaratelja za stoljeća".

Photo

Organizatori događaja - nosioci Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope su: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, INDUCO d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, PROMO-GLOBAL d.o.o. Zagreb/Novi Sad.U saopštenju za javnost koje je 24.03.2015. godine objavljenom ovim povodom, organizatori su naveli da će, između ostalog, dobitnici nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" biti: "Ante Vlahović, predsjednik Uprave "ADRIS" GRUPE, Rovinj (Hrvatska); Svetozar Janevski, predsjednik Upravnog odbora "Vinarije Tikveš" Kavadarci i vodeći  partner investicijske grupe "M6", Skoplje (Makedonija); Pero Gudelj, vlasnik i generalni direktor Kompanije "FIS" iz Viteza (BiH); Bernarda Cecelja, vlasnica kompanije "BERNARDA", Varaždin(Hrvatska); Udruženje poslovnih žena Srbije (Srbija); Damir Tomčić, predsjednik Uprave "AXINOM" G.m.B.H., Furth, Njemačka; SEECEL-a /South East European Centre for Entrepreneurial Learning/ Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja Jugoistočne Evrope, Zagreb (Hrvatska); "MENPROM" d.o.o. Tuzla (BiH); "ACDC - DCAC" d.o.o., Skoplje(Makedonija); "CENTRO ŠTAMPA", Beograd (Srbija);Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (BiH); "mBrainTrain" Beograd (Srbija); Udruženje"MANAGER", Ljubljana (Slovenija);"PESTOVA", Priština (Kosovo); Unija poslodavaca Crne Gore (Crna Gora); općine iz BiH: Tešanj, Teslić i Žepče za razvojni projekt "BEAR"; Grad Bjelovar (Hrvatska); Općina Inđija (Srbija); Poslovni portal "Capital.ba", Banja Luka (BiH) i drugi.

Organizatori događaja - nosioci Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope su: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, INDUCO d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, PROMO-GLOBAL d.o.o. Zagreb/Novi Sad.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.