+382 (0)20 209 250 | ENG

Konferencija "Jaka privreda - uspješna Crna Gora"

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Međunarodna organizacija rada (ILO) organizuju konferenciju pod nazivom „Jaka privreda – uspješna Crna Gora“, u okviru projekta Smanjenje parafiskalnog opterećenja u tri opštine u Crnoj Gori, finansiranog od strane ILO.

Događaj će biti održan u petak, 14. decembra 2018. godine, s početkom u 11.00 sati, u Hotelu Hilton, u Podgorici.

Cilj događaja je uključivanje relevantnih aktera u reformske procese koji su u toku, a imaju za cilj stvaranje biznis ambijenta koji je podsticajan za održivi razvoj preduzeća, rast investicija, jačanje konkurentnosti, povećanje zaposlenosti, ekonomski i socijalni razvoj crnogorskog društva.

U okviru radnog dijela konferencije, crnogorskoj javnosti će biti predstavljen novi Izvještaj UPCG „Analiza parafiskaliteta na lokalnom nivou - opštine Budva, Bijelo Polje i Danilovgrad“ koji počiva na rezultatima sprovedenog istraživanja i, za razliku od Izvještaja UPCG objavljenog prošle godine, u fokus stavlja tri lokalne samouprave za koje prati stanje fiskaliteta/parafiskaliteta kroz nekoliko oblika (takse, naknade, članarine).

Nakon radnog, uslijediće svečani dio konferencije – ceremonija dodjele „UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje (DOP)“ za mala, srednja i velika preduzeća, za 2018. godinu. Tom prilikom, UPCG će dodijeliti Glavnu nagradu, kao i nagrade za DOP u kategorijama: Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu, Briga za zajednicu.

Prilog:

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.