Šefica Sektora za PR i marketing Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Zvezdana Oluić dobitnica je godišnje nagrade PRO.PR Award, dodijeljene “za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznavanju profesije odnosa s javnošću”, u okviru 16. izdanja međunarodne PRO PR konferencije koja je održana u hotelu Mona, na Zlatiboru.

Uz Oluić, dobitnici ove prestižne međunarodne nagrade za doprinos razvoju struke odnosa s javnošću iz Crne Gore su i Nada Pavićević, PR menadžerka Crnogorskog elektroprenosnog Sistema (CGES) i Vuk Vujnović, generalni sekretar Udruženja za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi (SEECOM).

PRO.PR Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Pokrenut je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice PRO PR konferencije.

Međunarodna komisija PRO.PR Awards koju čine renomirani evropski i regionalni stručnjaci iz oblasti PR-a je za dobitnike nagrada PRO.PR izabrala 23 istaknuta pojedinca iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Velike Britanije, Njemačke, Belgije, Austrije, Mađarske, Rusije i Turske.

Ovogodišnjoj međunarodnoj PRO PR konferenciji, održanoj u organizaciji agencije „Apriori World“, pod motom “Povezivanje u pokretu”, prisustvovalo je više od 200 regionalnih i svjetskih PR stručnjaka koji su imali priliku da prate 14 predavanja i 3 okrugla stola iz područja komunikacija.