photo credit: rawpixel.com

Program pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa COVID-19 (u daljem tekstu: Program) donijela je Vlada Crne Gore, na osnovu člana 17 Uredbe o Vladi Crne Gore ("Službeni list CG", broj 80/08, 14/17 i 28/18), a u vezi sa članom 19a stav 1 Zakona o regionalnom razvoju ("Sl. list CG", br. 20/11, 26/11, 20/15 i 47/19), a u vezi sa članom 7 stav 2 tačka 1 Zakona o kontroli državne pomoci ( “Sl. list CG”, broj 12/18), u cilju umanjenja negativnih posljedica nastalih ozbiljnim poremećajem u poslovanju privrednih društava u Crnoj Gori usljed pojave epidemije korona virusa (COVID-19).

Pored podrške preduzećima u ublažavanju posljedica krize, Program ima za cilj očuvanje radnih mjesta u privrednim društvima, kao i ukupnog zdravlja crnogorskih građana.

Navedeni Program možete preuzeti u prilogu.

Takođe, za preuzimanje je dostupan i dokument Korisničko uputstvo za podnošenje zahtjeva za subvencije.

U ponedjeljak 27. aprila, Ministarstvo ekonomije je obavijestilo buduće korisnike Programa za pružanje podrške privredi i zaposlenima u cilju ublažavanja negativnih efekata izazvanih epidemijom novog korona virusa, da sva pitanja i nedoumice u vezi sa načinom apliciranja za subvencije mogu postaviti putem email-a: subvencije@mek.gov.me.

Kako je u obavještenju naznačeno, Ministarstvo ekonomije će na dnevnom nivou odgovarati na pristigla pitanja, dok će najučestalija pitanja i odgovori na ista biti objavljeni na njihovom sajtu www.mek.gov.me.