Nacionalno partrnerstvo za preduzetničko učenje dodijelilo je nagrade za dobre poslovne prakse u oblasti unapređenja vještina zaposlenih i mladih. Nagrade preduzećima su dodijeljene u tri kategorije:

  • nagrada u oblasti unapređenja vještina zaposlenih pripala je kompaniji Societe Generale banka Montenegro;
  • nagrada u oblasti unapređenja preduzetničkih vještina mladih pripala je kompaniji Merkator International, dok je
  • nagrada u oblasti unapređenja stručnih vještina učenika i studenata pripala kompaniji Bild studio.

Nagrada se dodjeljuje po prvi put od osnivanja Partnerstva,a cilj iste je promocija primjera dobre poslovne prakse koji za cilj imaju unapređenje vještina zaposlenih u preduzećima i podršku razvoju stručnih i preduzetničkih vještina mladih kroz saradnju preduzeća sa školama i univerzitetima, kao i promocija preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takvu poslovnu praksu.

Nagrade su uručene na međunarodnoj konferenciji o preduzetničkom učenju “Promocija primjera dobre prakse u školama i preduzećima” održanoj danas, koja je okupila predstavnike institucija, kompanija, udruženja poslodavaca, nevladinog sektora i Evropske fondacije za obuku - ETF (specijalizovane agencije Evropske unije za razvoj obrazovanja u zemljama u razvoju).

Nagrađena preduzeća postala su svojevrsni ambasadori Nacionalnog partnerstva budući da su prvi koji su vrijednosti i viziju partnerstva prepoznali u vlastitim aktivnostima.

Osim preduzeća, za inkorporiranje koncepta preduzetničkog učenja u svoj rad nagrađene su i 4 škole kao i 9 nastavnika/ca osnovnih i srednjih skola. Konkursima su koordinirale članice Partnerstva: Zavod za školstvo (za škole i nastavnike/ce) i Unija poslodavaca Crne Gore (za preduzeća).

Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje je formirano u skladu sa Zaključkom Vlade 03-7046 od 31. jula 2008. god. sa ciljem promocije i unapređenja preduzetničkog učenja i preduzetničkih vještina na nacionalnom nivou i praćenja implementacije nacionalne Strategije cjeloživotnog preduzetničkog učenja u Crnoj Gori. Čine ga predstavnici: Ministarstva ekonomije (Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća), ministarstava prosvjete i rada, Centra za stručno obrazovanje, Zavoda za školstvo, Univerziteta Crne Gore, Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore, Unije poslodavaca i Centra za razvoj nevladinih organizacija.