Danas je u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra „Tehnopolis“ održan Dan karijere. IPC Tehnopolis je ovaj događaj organizovao u partnerstvu sa Filozofskim i Filološkim fakultetom, Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore, Unijom poslodavaca Crne Gore i projektom Edukacija.me.

Dan karijere bio je namijenjen studentima i mladima koji su imali priliku da dobiju informacije o uslugama i servisima za mlade i studente koji nude Tehnopolis i Karijerni centar ali i steknu dodatna znanja o temama u okviru studijskih programa koje pohađaju.

Ispred Unije poslodavaca Crne Gore, predavanje na temu Karijera: korak po korak, održao je Danilo Niković, direktor ljudskih resursa Pivare „Trebjesa“, članice Upravnog odbora UPCG. Danilo je studentima predstavio svoje iskustvo u građenu karijere, uputio ih na neophodnost kontinuiranog ulaganja u sebe kroz sticanje novih znanja, radnih i volonterskih iskustava i predstavio koje to osobine poslodavac poput Pivare posebno vrednuje kod mladih kandidata za posao.

Učešće Unije na ovom događaju rezultat je ranije dogovorene saradnje između Tehnopolisa, projekta Edukacija.me i Karijernog centra UCG usmjerene na povećanje zapošljivosti mladih i podsticanje njihovog preduzetničkog načina razmišljanja.