Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je bila učesnik prvog samostalnog Job Speed Dating događaja u Crnoj Gori, koji je NEST Coworking organizovao 3. jula, u njihovom novootvorenom multifunkcionalnom prostoru u Podgorici.

Ideja NEST Coworking tima bila je da održavanjem ovog popularnog internacionalnog događaja namijenjenog zapošljavanju omogući brzo i efektno upoznavanje između kompanija i kandidata. Na taj način, dvadeset mladih ljudi dobilo je priliku da se u roku od 5 minuta predstave potencijalnim poslodavcima, uz smjenjivanje putem sistema rotacije. Istovremeno, predstavnicima UPCG i kompanija omogućeno je da upoznaju sve kandidate i to 10 marketara i 10 dizajnera.

Uz UPCG, učesnici događaja bile su i kompanije: Arhimed, Dukley Gardens, HR Partners, INA Crna Gora, Lovćen banka, Neregelia, Represent Communications, UNIQA osiguranje, Vijesti.

Job Speed Dating je događaj koji podstiče zapošljavanje i predstavlja pozitivan primjer dešavanja u post-corona periodu. U tom smislu, predstavnica UPCG Marina Jovanović čestitala je timu NEST-a na uspješno realizovanoj inicijativi, te potvrdila podršku i otvorenost Unije poslodavaca za saradnju u budućim aktivnostima ove vrste.

Prema najavi organizatora, u NEST Coworking prostoru će i u narednom periodu biti organizovan čitav niz sličnih događaja koji imaju za cilj povezivanje i umrežavanje, kreiranje poslovne zajednice, kao i upoznavanje kvalitetnog kadra iz različitih industrija.