U prostorijama Unije poslodavaca Crne Gore, održan je sastanak predstavnika USAID-a i UPCG. Sastanku su prisustvovali – ispred USAID-a: Joseph Taggart (Džozef Tagart) šef kancelarije u Crnoj Gori, Michael Boyd (Majkl Bojd) viši ekonomski i finansijski savjetnik i Savo Đurović koordinator programa kancelarije za razvoj privatnog sektora, a ispred UPCG: Predrag Mitrović predsjednik, Budimir Raičković generalni sekretar i saradnici.

Tema sastanka bilo je unapređenje postojeće i dalji razvoj buduće saradnje USAID i UPCG putem realizacije niza zajedničkih projekata.

Ocjenom o uspješnosti do sad realizovanih aktivnosti Unije poslodavaca u dijelu pomoći razvoja socijalnog dijaloga i jačanja preduzetništva u Crnoj Gori, kao i kvaliteta saradnje sa USAID-om i njegovim implementatorima, Joseph Taggart je najavio nastavak održavanja redovnih sastanaka predstavnika USAID-a i UPCG i, u tom smislu, razmjenu predloga čiji je cilj konkretizacija buduće strategije realizacije projekata.

Takođe, informisanjem o rezultatima zajedničkih aktivnosti UPCG i Poslovnog savjeta SAD i SCG čiji je UPCG predstavnik za Crnu Goru, predstavnici USAID-a upoznati su sa planiranim oblicima privlačenja američkih investitora u Crnu Goru i potencijalima koji u tom dijelu postoje u Republici.