Danas je u Podgorici potpisan Sporazum o saradnji između FORS Montenegro (FOndacija za Razvoj Sjevera Crne Gore) i Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Sporazum je sa strane FORS Montenegro potpisala vršilac dužnosti izvršnog direktora Eileen Hoffman (Ajlin Hofman), a sa strane UPCG generalni sekretar Budimir Raičković .

Cilj Sporazuma je da se putem međusobne saradnje FORS Montenegro i UPCG doprinese jačem i efikasnijem predstavljanju interesa mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) na sjeveru Crne Gore, kao i promociji preduzetništva, razvoja turizma, poljoprivrede i MMSP na sjeveru Crne Gore.

FORS Montenegro je regionalna razvojna agencija čija je primarna oblast interesovanja sjever Crne Gore, koja je nastala na inicijativu trinaest predsjednika opština i zaposlenih u razvojnoj organizaciji CHF International koji imaju četvorogodišnje iskustvo rada u razvoju i implementaciji preko 500 projekata, u okviru USAID-ovih programa podrške lokalnom razvoju CRDA i CRDA-E.

FORS Montenegro svoje aktivnosti sprovodi u opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik i Žabljak uz usmjerenje na stimulisanje ekonomskog razvoja na opštinskom i regionalnom nivou, na kreiranje novih radnih mjesta i povećanje prihoda. Cilj programa je da se pomogne održivi ekonomski razvoj i ojača ekonomska moć zajednica na sjeveru Crne Gore.

Unija poslodavaca Crne Gore je reprezentativna poslodavačka organizacija Crne Gore čije su aktivnosti usmjerene razvoju socijalnog dijaloga i zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosu sa Sindikatom, Vladom i drugim organima uprave na nacionalnom i lokalnom nivou. Članstvo UPCG (mikro, mala i srednja preduzeća, asocijacije i veliki sistemi) ostvaruje preko 85% BDP Crne Gore i upošljava preko 75% radnika u privredi. Pri tom, od ukupnog broja članova Unije, MMSP čine nešto više od 90%.

Polazeći od potreba i interesa svojih članova kao i ostalih crnogorskih poslodavaca, Unija je veoma aktivna na stvaranju povoljnog ambijenta za rad i razvoj biznisa i preduzetništva u Crnoj Gori. Obzirom na svoje razvojne planove i strategiju, aktivnosti UPCG u narednom periodu značajno će biti usmjerene pružanju pomoći razvoju MMSP, i to posebno na sjeveru Crne Gore gdje je planirano i otvaranje regionalne kancelarije.