+382 (0)20 209 250 | ENG

Izabrano novo rukovodstvo UPCG

Vijesti 25/03/2019
Izabrano novo rukovodstvo UPCG

Na godišnjoj sjednici Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), koja je danas održana u hotelu CentreVille u Podgorici, odlukom delegata Skupštine izglasano je povjerenje Predragu Mitroviću, ranijem predsjedniku UPCG i ambasadoru Crne Gore u Republici Sjeverna Makedonija u periodu 2014-2018. Ovim činom, Mitrović je jednoglasno izabran za novog predsjednika UPCG, uz mandat od četiri godine. Na sjednici je konstatovano da je dosadašnjoj predsjednici Svetlani Vuksanović istekao mandat na ovoj poziciji.

Takođe, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su za novog predsjednika Skupštine UPCG izabrali Nebojšu Popovića, osnivača i izvršnog direktora kompanije „Mil - Pop“, kao i dugogodišnjeg člana Upravnog odbora UPCG. Time je Popović preuzeo funkciju predsjednika Skupštine UPCG koju je do tada obavljao Ivan Mitrović.

Sjednica Skupštine je okupila veliki broj privrednih subjekata – članova UPCG. U okviru radnog dijela, shodno dnevnom redu Skupštine koji je prethodio gore navedenim imenovanjima, generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović podnijela je Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2018. godinu. U nastavku, Svetlana Vuksanović, dosadašnja predsjednica UPCG, upoznala je delegate Skupštine sa Izvještajem o radu Unije u 2018. godini i Planom rada UPCG za 2019. godinu. Imajući u vidu sadržaj izloženog materijala, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su usvojili oba izvještaja i plan rada.

Čelnici UPCG su naglasili da su unapređenje poslovnog ambijenta, smanjenje biznis barijera i poboljšanje uslova poslovanja, kao i pružanje podrške preduzetništvu, zanatstvu, MSP i velikim poslovnim sistemima, te njihovo unutrašnje, regionalno i međunarodno povezivanje, bili i ostali glavni prioriteti UPCG. Zato će fokus rada UPCG i u toku 2019. godine činiti aktivnosti koje počivaju na razvoju socijalnog dijaloga, zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa Vladom i sindikatom, podršci i promociji preduzetnštva, kao i pokretanju inicijativa čiji je cilj stvaranje povoljnog i stabilnog poslovnog ambijenta, podsticajnog za razvoj održivih preduzeća u Crnoj Gori. To je, kako su u svojim izlaganjima istakli, precizirano vizijom koju je UPCG sebi davno zacrtala, a koja glasi: „Jaka privreda – uspješna Crna Gora“.

Po završetku radnog dijela, UPCG je za delegate Skupštine Unije poslodavaca upriličila koktel.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.