+382 (0)20 209 250 | ENG

Generalni sekretar UPCG na Regionalnoj konferenciji o procjeni stanja Socijalno-ekonomskih savjeta na Zapadnom Balkanu

Vijesti 07/07/2017
Generalni sekretar UPCG na Regionalnoj konferenciji o procjeni stanja Socijalno-ekonomskih savjeta  na Zapadnom Balkanu

U okviru ESAP projekta, koji ima za cilj da poboljša funkcionisanje Socijalno-ekonomskih savjeta na Zapadnom Balkanu, 05. i 06.jula t.g. u Beogradu održana je Regionalna konferencija na visokom nivou o procjeni stanja Socijalno-ekonomskih savjeta na Zapadnom Balkanu

Delegaciju Crne Gore činili su predstavnici Socijalnog savjeta Crne Gore: Zoran Ratković (predstavnik Vlade), Vukašin Zogović (predstavnik sindikata), Suzana Radulović (predstavnica reprezentativnog udruženja poslodavaca) i Nataša Vukašinović, sekretarka Socijalnog savjeta Crne Gore.

U uvodnim izlaganjima učesnicima su se obratili Antonio Graciozi, Direktor MOR Tima za dostojanstveni rad/regionalne kancelarije za Centralnu i Istočnu Evropu u Budimpešti; Musa Umaru, Direktor za upravljanje i tripartizam, MOR Ženeva i Kiril Kirjakov, Međunarodni službenik za politike, Generalna direkcija za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju, Evropska komisija.

Tokom Konferencije timovi za procjenu stanja Socijalno-ekonomskih savjeta uključenih u ESAP projekat predstavili su svoje nalaze i preporuke. Eksterni konsultant predstavio je komparativnu analizu trenutne situacije zajedno sa preporukama projekta, nakon čega su učesnici imali priliku da o istima prodiskutuju.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.