Na svečanoj ceremoniji koju su Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Asocijacija poslovnih žena Crne Gore (APŽ) organizovale u hotelu CentreVille, dodijeljene su godišnje nagrade UPCG za „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“, a u nastavku je organizovana proslava važnog jubileja – 10 godina od osnivanja APŽ.

Događaj održan pod nazivom “Druženje s najboljima” otvorili su predsjednik UPCG Predrag Mitrović i predsjednica APŽ Ljubica Kostić Bukarica. Oni su istakli da dodjela nagrada UPCG uspješnim poslovnim ženama ima za cilj da dodatno podsjeti na snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja. Takođe, obilježavanje 10 godina uspješnog rada i ostvarenih rezultata APŽ daje priliku da se ukaže na pozitivne promjene po pitanju razvoja ženskog preduzetništva, ali i na ulogu i doprinos APŽ u tim procesima.

U prvom dijelu svečanosti, UPCG je dodijelila dvanaest ravnopravnih nagrada uspješnim poslovnim ženama u Crnoj Gori, i to u okviru četiri kategorije: (1) Privreda, (2) Javni sektor, (3) Civilni sektor, (4) Mediji.

U kategoriji PRIVREDA, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Gordana Blagojević, direktorica sektora finansija u Crnogorskom Telekomu AD, Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija Erste Bank AD Podgorica i Slavica Stojković, HR menadžer hotela CentreVille u Podgorici.

U kategoriji JAVNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Vesna Daković, direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Mirjana Radulović, direktorica JU Osnovna škola „Oktoih“ iz Podgorice.

U kategoriji CIVILNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Ljiljana Raičević, predsjednica NVO “Sigurna ženska kuća”, Jelena Krivčević, izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije Bjelasica, Komovi i Prokletije, Nikoleta Strugar Bošković, NVU “Zinak”.

U kategoriji MEDIJI, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Milena Perović Korać, izvršna direktorica nedjeljnika Monitor, Gordana Đuračić, urednica informativne emisije “Žurnal” na TV Prva, Nataša Radanović, odgovorna urednica Biznis sevisa u informativnoj agenciji Mina.

U nastavku, Asocijaciji poslovnih žena uručena je PLAKETA UPCG za 10 godina uspješnog rada i doprinosa procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori. Takođe, u susret obilježavanju 140 godina od osnivanja JU Gimnazije Cetinje, doskorašnjoj direktorici ove škole - uspješnoj menadžerki Nataši Stanojević dodijeljeno je Priznanje UPCG.

U drugom dijelu svečanosti, uslijedilo je uručivanje priznanja i zahvalnica Asocijacije poslovnih žena. Priznanja za desetogodišnjicu uspješnog rada dobili su osnivači i osnivačice APŽ: Unija poslodavaca, Milosava-Mila Žugić, Mirjana Paunović, Milica Vuksanović, Željka Karanikić, Tatjana Mitrović, Ratka Mandić, Zvezdana Oluić, Danijela Laketić, Milena Raičković, Snežana Šćepanović i Ljubica Kostić-Bukarica. Za poseban doprinos radu APŽ, priznanja su uručena članicama Branki Vuksanović i Mirjani Babić. Priznanja za regionalnu saradnju dodjeljena su Aidi Zubčević, predsjednici Udruženja poslovnih žena u Bosni i Hercegovini i Valentiti Disoskoj, predsjednici Udruženja poslovnih žena Sjeverne Makedonije.

Zahvalnice za podršku Asocijaciji poslovnih žene u oblasti razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori dodjeljene su: Nadi Drobnjak, Skupština Crne Gore, Ani Šebek, Ministarstvo ekonomije, Biljani Pejović, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Kaći Đuričković, UNDP u Crnoj Gori, Vladimiru Rajčiću, Glavni grad Podgorica, Ameli Kalender, Opština Rožaje i Almasi Rizvanović, Opština Bijelo Polje.