Na svečanoj ceremoniji organizovanoj u hotelu Hilton, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je dodijelila nagrade laureatkinjama izbora za „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ za 2017. godinu. Nagrade su dodijeljene u cilju promocije uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Takođe, na događaju su uručene i Plakete UPCG dvijema predstavnicama privrede i javnog sektora koje su prethodnih godina pružile poseban doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori.

U prvom dijelu svečanosti, dodijeljeno je dvanaest ravnopravnih nagrada menadžerkama - uspješnim poslovnim ženama za rezultate ostvarene u 2017. godini, i to u okviru četiri kategorije: (1) Privreda, (2) Javni sektor, (3) Civilni sektor, (4) Mediji.

U kategoriji PRIVREDA, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Darinka Stanić, upravnica ekspoziture Societe Generale banke Montenegro u jednoj od ekspozitura u Podgorici, Ksenija Iković, liderka Dizajn tima Bild Studija, Zorica Mišković Pavićević, glavna izvršna direktorica Delta M CG.

U kategoriji JAVNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Ana Vukadinović, generalna direktorica Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju – Ministarstvo vanjskih poslova, Nemša Omerhodžić, potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, Snežana Burzan, izvršna direktorica JU „KIC Budo Tomović“.

U kategoriji CIVILNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Ana Novaković, izvršna direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija, Biljana Zeković, izvršna direktorica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, Maja Raičević, izvršna direktorica Centra za ženska prava.

U kategoriji MEDIJI, ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ MENADŽERKE u Crnoj Gori“ su: Marijana Bojanić, izvršna direktorica TV Vijesti, Marija Razić, urednica Jutarnjeg programa Radio i Televizije Crne Gore, Merisa Suljević, izvršna direktorica Sutonprint-a i direktorka marketinga magazina Gracija.

U drugom dijelu svečanosti, upriličena je dodjela PLAKETA Unije poslodavaca Crne Gore.

PLAKETE UPCG uručene su: Milosavi Mili Žugić, članici UO UPCG i prva predsjednica Asocijacije poslovnih žena CG – za doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u biznisu i menadžmentu u Crnoj Gori, Nadi Drobnjak, predsjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore – za ukupan doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori. Plakete su uručile Svetlana Vuksanović, predsjednica i Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG.

U nastavku, upriličena je projekcija dvanaestominutnog dokumentarnog filma UPCG „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori“, koji je po prvi put javno prikazan.

Današnja svečanost organizovana je u okviru završne konferencije projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i karijernom razvoju žena u Crnoj Gori“ koji sprovodi Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), u okviru regionalnog projekta ILO i UNDP „Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu“ koji finansira Austrijska razvojna agencija (ADA). Konferenciju su organizovali UPCG i ILO, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Asocijacijom poslovnih žena Crne Gore.

Foto galerija.

Javni konkurs UPCG za izbor „NAJ MENADŽERKI u Crnoj Gori“ za 2017. godinu bio je otvoren od 15. januara do 2. februara 2018. godine. Članovi Komisije za dodjelu nagrada „NAJ MENADŽERKI u Crnoj Gori“ bili su: Srđa Keković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata CG, Vuk Vujnović, savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i generalni sekretar SEECOM, Ljubica Kostić Bukarica, predsjednica Asocijacije poslovnih žena CG, Edin Koljenović, šef lokalne kancelarije RYCO u Crnoj Gori, Ana Šebek, savjetnica u Direktoratu za investicije, razvoj MSP i upravljanje EU projektima – Ministarstvo ekonomije, Dragoljub Duško Vuković, medijski analitičar i slobodni novinar, Svetlana Vuksanović, predsjednica UPCG, Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG, Zvezdana Oluić, šefica Sektora za PR i marketing UPCG, Mirza Mulešković, šef Sektora za međunarodnu saradnju i ekonomiju UPCG, Tanja Ražnatović, sekretarka projekta i savjetnica za rad sa članstvom UPCG.