+382 (0)20 209 250 | ENG

Sajam stručnog obrazovanja

U cilju promocije stručnog obrazovanja, Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo prosvjete organizuju manifestaciju Dani stručnog obrazovanja koja će se održati u periodu od 21. aprila do 21. maja o.g, a u okviru koje će biti organizovano više sajmova i takmičenja u vještinama i znanju između učenika stručnih škola.

Centralni događaj u okviru manifestacije biće Sajam stručnog obrazovanja koji za cilj ima promociju stručnog obrazovanja i postojećih zanimanja. Sajam će se održati u Podgorici, u prostoru the Capital Plaza, 12. maja 2016. godine sa početkom u 12h, a isti će otvoriti ministar prosvjete - Predrag Bošković. Predstavnici škola će na različite načine (kroz prezentacije, koristeći reklamni material, i praktično – demonstriranjem vještina na licu mjesta) predstaviti zanimanja za koja se učenici obrazuju u stručnim školama. Primarni cilj Sajma nije promocija pojedinačnih škola već zanimanja i područja rada.

Unija poslodavaca Crne Gore podržala je ovaj događaj i ovim putem pozivamo poslodavce i njihove predstavnike da posjete Sajam i upoznaju se sa ponudom srednjih stručnih skola. Sajam može biti prilika za sklapanje novih partnerstava i prepoznavanje budućih kadrova. Takođe, molimo poslodavce, da u skladu sa svojim mogućnostima, podrže Sajam - novčano ili doniranjem materijala odn. sredstava koji će učenicima služiti za praktičnu demonstraciju zanimanja.

Događaj će biti marketinški propraćen i za njegove potrebe biće štampan određeni informativno-propagadni materijal.

Kontakt osoba za više informacija u Uniji poslodavaca je Ana Maraš, šef Sektora za obrazovanje i rad sa članstvom.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.