+382 (0)20 209 250 | ENG

Radionica "Manje diskriminacije – veće šanse za zaposlenje OSI”

Radionica za poslodavce, pod nazivom “Manje diskriminacije – veće šanse za zaposlenje OSI”, biće održana u petak, 10. maja 2019. godine, u prostorijama Centra kompetencija Podgorica (ul. Vučedolska br. 16, preko puta nove zgrade Opštine), s početkom u 11.00 sati.

Radionicu organizuje Savez slijepih Crne Gore, u okviru projekta “Manje diskriminacije - veće šanse za zaposlenje OSI” finansiranog od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Događaj je interaktivnog karaktera (planirano trajanje: 1h i 15 min), a ima za cilj da crnogorskim poslodavcima predstavi normativne i iskustvene benefite u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom (OSI).

Učesnici radionice biće u prilici da se detaljno upoznaju sa mjerama profesionalne rehabilitacije koje, između ostalog, predviđaju subvencionisanje zarada za poslodavce koji upošljavaju OSI, opremanje radnog mjesta za OSI, angažovanje asistenta u radu za zaposlenog sa invaliditetom, kao i sa drugim povoljnostima koje se odnose kako na poslodavce, tako i osobe sa invaliditetom, ali i društvo u cjelini.

Takođe, organizatori će predstaviti portal http://www.zaposliosi.me/ koji može biti od posebnog značaja za dalje poslovanje Vaše kompanije, a razgovaraće se i o pozivima za profesionalnu rehabilitaciju i iskustvima OSI.

Potvrdu učešća potrebno je dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 6. maja 2019. godine, na email adresu Saveza: savezslijepihcg@gmail.com

Kontakt osoba za sve dodatne informacije:

Katarina Bigović, koordinatorka projekta

Savez slijepih Crne Gore

Njegoševa 6. Podgorica

tel.+38220665368

fax. +38220665377

e-mail: ss-cg@t-com.me

ss-cg1@t-com.me

savezslijepihcg@gmail.com

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.