7. Međunarodna konferencija o ženama u preduzetništvu „Žene i točka“ biće održana u petak, 2. decembra 2022. godine, s početkom u 10 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu, Hrvatska. Organizator događaja je Hrvatska gospodarska komora (HGK) - Županijska komora Otočac.

Poslovni partner konferencije je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Program konferencije "Žene i točka" prikazan je u brošuri u prilogu. U brošuri su predstavljene i sve učesnice - panelistkinje ovogodišnje konferencije, a jedna od njih je Jelena Milojković, direktorica kompanije ZZI i članica Odbora za digitalnu transformaciju UPCG.

Konferencija će biti održana u hibridnom formatu - uživo i online, putem live streama na Youtube kanalu HGK.

Za učešće (uživo ili online) je potrebno popuniti online prijavni formular koji se nalazi OVDJE

Konferencija „Žene i točka“ okuplja uspješne preduzetnice iz Hrvatske i zemalja regiona (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije), promoviše uspješnost ženskog preduzetništva, navodi primjere dobre poslovne prakse, omogućava razmjenu znanja i iskustva i bavi se aktuelnim temama kroz panel-diskusije i brojna izlaganja uspješnih poslovnih žena. Zahvaljujući međunarodnom karakteru, konferencija nosi i dodatnu vrijednost jer omogućava regionalno povezivanje preduzetnica i doprinosi jačanju privredne saradnje između Hrvatske i zemalja okruženja.

Cilj događaja je da istakne poziciju žena u preduzetništvu, prikaže njihov doprinos i ideje, ojača umrežavanje, te osnaži i podstakne žene na samozapošljavanje. Ova konferencija gradi nacionalnu i međunarodnu preduzetničku mrežu i promoviše žensko preduzetništvo u javnom i privatnom sektoru.

Tri radna panela

Kroz tri panela, na konferenciji će svoja iskustva predstaviti 15 uspješnih poslovnih žena koje su ostvarile zavidne karijere u različitim granama preduzetništva. Konferenciju će otvoriti Marina Rožić, generalna sekretarka HGK.

  1. Panel: Transformacija posla u karijeru – Karijera u preduzetništvu predstavlja dinamičnu kategoriju koja se odnosi na sve što čovjek radi, a ne samo na posao i zanimanje. Ona obuhvata i obrazovanje, uloge u porodici, kao i sve aktivnosti kojima se pojedinac bavi u slobodno vrijeme. Koje su osnovne razlike između karijere i posla? – to je pitanje na koje će svoj odgovor dati izvrsne panelistice: Gordana Nikolić, Tina Tödtling, Slavica Grkeš, Elizabeta Božičević i Zorana Ivić.
  2. Panel: Digitalna transformacija ženskog biznisa - navigacija novim poslovnim poljima – Predviđanja govore da će se u narednih dvadesetak godina poslovno okruženje promijeniti iz temelja. Uvodničarka u ovu je Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK. Koje su najveće prepreke u sprovođenju izmjena poslovnog okruženja? – to je pitanje na koje će detaljan odgovor dati pet stručnjakinja: Araksi Mikaelijan, Gordana Soldo, Ivana Bošković, Jelena Milojković i Tanja Fric.
  3. Panel: Usuditi se i ne oklijevati - formula uspjeha održivog poslovanja – Uvodničarka u panel je Slavica Miličić, osnivačica kompanije Održivo društvo iz Gračaca. Preduzeća se svakodnevno srijeću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere ka održivom razvoju. Briga za životnu sredinu i zdravlje ljudi nikada ranije nije bila toliko visoko na listi prioriteta preduzeća i društva. Jesmo li zaista društveno odgovorni i održivi ili samo želimo da nas drugi vide kao takve? – to je pitanje o kojem će diskutovati panelistkinje: Antonela Brajković Cesar, Antonija Milković, Zilha Jusić, Nuša Kotoraj i Nikolina Perša.

Večernji networking

Po završetku radnog dijela konferencije, planiran je večernji networking na kojem će, uz gošću Branku Novosel, tema biti „Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?“

Promocija (izložbeni prostor)

Učesnice iz Crne Gore imaju mogućnost zakupa izložbenog prostora za predstavljanje svojih proizvoda i usluga tokom konferencije. Molimo zainteresovane da za dodatne informacije i dogovor po navedenom direktno kontaktiraju predstavnicu HGK, i to email-om na: ibanic@hgk.hr.


Za detaljne informacije o konferenciji, panelisticama, kao i prenosu uživo, zapratite Facebook i LinkedIn stranicu Konferencije ŽENE I TOČKA.