+382 (0)20 209 250 | ENG

UPCG na Kongresu preduzetnica jugoistočne Evrope u Zagrebu

Vijesti 08/03/2017
UPCG na Kongresu preduzetnica jugoistočne Evrope u Zagrebu

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) bila je partner Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr iz Zagreba u organizaciji Kongresa preduzetnica jugoistočne Evrope koji je održan u Zagrebu, na međunarodni Dan žena, 8. marta 2017. godine. Kratak video zapis možete pogledati ovdje.

Uz savjetnicu za žensko preduzetništvo u UPCG Zvezdanu Oluić, učesnice kongresa iz Crne Gore bile su i predsjednica Asocijacije poslovnih žena Ljubica Kostić-Bukarica, savjetnica za edukaciju u Direkciji za razvoj MSP - Ministarstvo ekonomije Ana Šebek, kao i žene preduzetnice.

Predstavnica UPCG bila je moderatorka 1. panela "Poduzetništvo: Ljudi. Suradnja. Razvoj. Sigurnost“, te učesnica 2. panela "Regionalna poduzetnička (ne)suradnja". Tokom kongresa, održana su brojna predavanja uspješnih žena preduzetnica i organizovane tri panel diskusije s brojnim gostima iz jugoistočne Evrope na kojima se raspravljalo o položaju žena u preduzetništvu, njihovoj saradnji i povezivanju, kao i razmjeni ideja, znanja i iskustva koja mogu pomoći njihovom daljem, zajedničkom radu i poboljšanju uslova poslovanja preduzetnica i preduzetnika jugoistočne Evrope.

Uz učesnice iz Crne Gore, kongresu su prisustvovale preduzetnice i predstavnice institucija koje podržavaju i pomažu žensko preduzetništvo iz Bugarske, Rumunije, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kongres je održan na Zagrebačkom Velesajmu – u Kongresnom centru, a prema riječima organizatora, najvećem poslovnom okupljanju žena u ovom dijelu Evrope prisustvovalo je više od 600 žena iz biznisa, poslovnih udruženja i javnog sektora.

Događaj u Zabrebu bio je svojevrsna platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže preduzetnica, kako bi im pristup i opstajanje na tržištu država iz kojih dolaze, kao i ukupne regije, bio što kvalitetniji, a put do željenih poslovnih rezultata uspješniji i izvesniji.

Kongres preduzetnica jugoistočne Evrope organizovan je u partnerskoj saradnji sa Gradom Zagrebom, te uz podršku ženskih poslovnih asocijacija i institucija izvršne vlasti država jugoistočne Evrope čije su poslovne žene i preduzetnice prisustvovale ovom događaju.

Foto galerija

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.