+382 (0)20 209 250 | ENG

Učešće na Prvoj konferenciji ženskog preduzetništva u R.Srpskoj

Vijesti 17/12/2017
Učešće na Prvoj konferenciji ženskog preduzetništva u R.Srpskoj

Uz podršku Direkcije za razvoj MSP, predstavnice UPCG i Asocijacije poslovnih žena Crne Gore učestvovale su na “Prvoj konferenciji ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj” koja je održana 15. decembra Događaj upriličen pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, organizovali su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS, Privredna komora RS, Područna privredna komora Banja Luka, Gender centar Vlade RS i Republička agencija za razvoj MSP, uz podršku EBRD i Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ).

U okviru panela “Pravna i institucionalna podrška ženskom preduzetništvu u RS i regionu”, predstavnica UPCG i Asocijacije poslovnih žena Zvezdana Oluić održala je izlaganje o uspješnim primjerima institucionalne podrške razvoju ženskog biznisa u Crnoj Gori, kao i stanju i aktuelnostima po pitanju unapređenja zastupljenosti žena u menadžmentu kompanija u Crnoj Gori. Uslijedio je panel “Iskustva žena preduzetnica u RS i regionu” u kojem je preduzetnica Mirjana Babić predstavila poslovnu priču svoje firme “Olivmont”, uspjehe koje je ostvarila i izazove s kojima se na tom putu srijetala.

Nakon plenearnog dijela, održani su bilateralni susreti na kojima je učešće prijavilo više od 170 učesnica Konferencije.

U okviru Konferencije, upriličena je posebna ceremonija na kojoj je Asocijacija poslovnih žena Crne Gore zaključila sporazume o saradnji sa Područnom privrednom komorom Banja Luka, kao i sa udruženjem “Una” iz Banja Luke (Udruženje građana, žena preduzetnica i rukovodilaca preduzeća Republike Srpske). Cilj potpisanih sporazuma je razvoj poslovne saradnje po pitanju kreiranja, pripreme i realizacije zajedničkih projekata, akcija i programa namijenjenih unapređenju ženskog preduzetništva i razvoju preduzetničkih potencijala žena i mladih.

Događaj u Banja Luci je okupio više od 240 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske, a imao je za cilj razmjenu iskustava na polju razvoja ženskog preduzetništva i unapređenje saradnje preduzetnica u zemljama regiona.

Crnogorska delegacija je prisustvovala Konferenciji u sljedećem sastavu: Zvezdana Oluić, savjetnica za žensko preduzetništvo UPCG i članica UO Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Mirjana Babić, vlasnica preduzeća Olivmont iz Bara, Aleksandra Anđelić, suvlasnica NLP Network iz Podgorice, Marko Backović, samostalni savjetnik u Direkciji za razvoj MSP.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.