U prostorijama Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) održan je sastanak predstavnika UPCG i poslovne misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), u okviru redovnih konsultacija MMF-a, na kojem je razgovarano o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja i biznis barijerama privrednika, kao i legislativi iz oblasti radnog zakonodavstva.

Sastanak organizovan na inicijativu MMF-a, protekao je u otvorenoj komunikaciji koju je karakterisala zainteresovanost članova misije za trenutno aktuelne teme u Crnoj Gori, između ostalih, o sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja, nedavnom povećanju minimalne zarade, kao i porezima i doprinosima na zarade.

Na sastanku je posebno apostrofirano pitanje novina koje donosi novi Zakon o radu, kao i efektima koje će takve novine donijeti na radne odnose i privredu u Crnoj Gori.

Predstavnici UPCG su istakli da su, tokom pregovora o novom Zakonu o radu, uspjeli da naprave pomake u cilju usklađivanja sa trenutnim potrebama poslovanja i stanja crnogorske privrede. Osim toga, razgovaralo se i o onim zahtjevima Unije poslodavaca koji nijesu naišli na potreban stepen razumijevanja od strane Vlade i sindikalnih organizacija.

Sastanku su prisustvovali šef tima MMF-a za Crnu Goru Srikant Seshadri sa saradnicima, dok su učesnici ispred UPCG bili generalni sekretar Suzana Radulović, savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Filip Lazović i asistent u sektoru za PR i marketing Marina Jovanović.

Uz zadovoljstvo tokom razgovora i prezentovanim informacijama, predstavnici UPCG i MMF-a iskazali su raspoloženje za nastavak održavanja zajedničkih sastanaka koji za osnovu imaju podršku razvoju biznis okruženja u Crnoj Gori.