Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), realizuje projekat AKTIVIRAJ SE - ZAPOSLI SE. Cilj projekta je unapređenje uslova života nezaposlenih žena u primorskim opštinama, kroz olakšan pristup tržištu rada i mogućnost ostvarivanja zaposlenja.

Partner na projektu je Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

U prilogu se nalazi Javni poziv UPCG (poziv poslodavcima za realizaciju zaposlenja i obuke na radnom mjestu).

Projekat podrazumijeva zaposlenje i sprovođenje obuke na radnom mjestu za žene od 25 do 49 godina starosti, sa djecom predškolskog uzrasta, prijavljenim na evidenciju nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) od 15. marta 2020. godine, kao lica koja su izgubila posao ili su se nakon ovog datuma prijavila na evidenciju nezaposlenih lica.

Pravo učešća u projektu imaju poslodavci iz privatnog sektora koji svoju djelatnost obavljaju u primorskim opštinama (Bar, Budva, Ulcinj, Kotor, Tivat, Herceg Novi) i koji su spremni da sa učesnicama obuke zaključe ugovore o radu, u najkraćem trajanju od 6 mjeseci.

Učešće UPCG u finansiranju troškova zaposlenja i obuke na mjesečnom nivou iznosiće do 397,65€ po učesnici, što je ekvivalent od 70% ukupnih troškova rada na nivou minimalne zarade.

U cilju informisanja poslodavaca i cjelokupne javnosti o detaljima Projekta, UPCG će organizovati info sesije, čiji datumi održavanja će biti naknadno objavljeni.


Projekat „AKTIVIRAJ SE - ZAPOSLI SE” sprovodi se u sklopu programa „Aktiviranje žena”, finansiranog od strane Evropske komisije.