Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) sprovodi projekat "Mladi i nezaposleni su budućnost Crne Gore”, koji je podržan od strane Evropske unije, a realizuje se u sklopu programa “Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada”. Partner UPCG na ovom projektu je Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Projekat podrazumijeva čitav niz raznorodnih aktivnosti, od kojih izdvajamo posebno kreiran program obuke koji uključuje seriju intezivnih edukativnih sesija (predavanja, seminari, radionice) čiji je cilj pružanje podrške ekonomskom osnaživanju mladih i nezaposlenih osoba u Crnoj Gori, kroz priliku za sticanje novih i unapređenje postojećih znanja i vještina. Na ovaj način, UPCG će ispuniti i glavni projektni cilj:

- omogućiće mladim i nezaposlenim licima bolji nastup na tržištu rada - pomoći će im da se zaposle,

- omogućiće mladim i nezaposlenim licima usvajanje preduzetničkih znanja i vještina - pomoći će im da pokrenu sopstveni biznis.

U toku dosadašnjih projektnih aktivnosti, izabrani kandidati, njih 100, prošli su kroz treninge/obuku koja je bila sačinjena od dva modula: (1) motivacioni treninzi – NLP metodologija (100 polaznika); (2) treninzi iz oblasti marketinga, PR i prodaje (60 polaznika) i treninzi iz oblasti preduzetništva i preduzetničkih vještina (40 polaznika). Treninge su vodili stručnjaci čiji rad karakteriše priznata ekspertiza i uspješan profesionalni angažman po navedenim oblastima.

Po završetku navedenih treninga, projektom je predviđena mogućnost da 15 od 60 kandidata koji su prošli obuku iz oblasti marketinga, prodaje, PR-a dobiju tromjesečnu praksu kod poslodavaca koji posluju na teritoriji Crne Gore. Na taj način, uspješni polaznici naših treninga imaće mogućnost da dobijena znanja primijene u praksi, što im daje prilku da se dodatno dokažu i izbore za svoje mjesto na tržištu rada.

Imajući u vidu navedeno, pozivamo crnogorske kompanije da iskoristite benefite ovog projekta UPCG i uključe se u aktivnosti koje će u nastavku biti realizovane!

Ukoliko ste zainteresovani da za jednog ili više kandidata - polaznika naših obuka obezbijedite radnu praksu u Vašem preduzeću, molimo da nam pošaljete prijavu kojom to potvrđujete, i to do 15.jula 2017. godine.

Prema projektnom planu, radna praksa u preduzeću realizuje se u trajanju od 3 mjeseca, u periodu avgust – oktobar 2017. godine. Molimo da imate u vidu da će UPCG posebno voditi računa da prilikom međusobnog „uparivanja“ kandidata i poslodavca, bira upravo one kandidate koji na najbolji način mogu odgovoriti iskazanim potrebama poslodavca, u ovom slucaju – iskazanim potrebama Vašeg preduzeća.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ove inicijative, a posebno značaj koji aktivno učešće Vaše kompanije pruža mladim, nezaposlenim licima i obezbjeđuje im da se kroz rad dokažu, a možda i potvrde kao budući, stalni član Vašeg radnog tima.

Prijave za učešće u ovom projektu možete slati do 15. jula 2017 godine, na e-mai adresu UPCG: office@poslodavci.org.

Za sva Vaša eventualna, dodatna pitanja, budite slobodni kontaktirati nas putem telefona: 020/209-250.

Generalni sekretarijat UPCG